Eurooppa Maahanmuutto

Ranska käännyttää jo rajalta Espanjasta saapuvat siirtolaiset

Kuva Pixabay.
Välimeren yli tulleiden siirtolaisten määrät kasvavat Espanjassa. Suurin osa heistä haluaa päästä pohjoiseen ja Dublin-sopimuksesta huolimatta Espanja päästää heitä läpi. Ranska on nyt kuitenkin asettumassa poikkiteloin.

Tänä vuonna Espanjaan on tullut yli 27 000 siirtolaista Välimeren yli. Welt-lehti kertoo, että suurin osa haluaa jatkaa matkaansa kohti pohjoista, vaikka se on vastoin EU:n turvapaikkalakeja. Dublin-sopimuksen mukaan turvapaikanhakijoiden hakemukset tulee käsitellä siinä maassa, jossa he astuvat EU-alueelle. Espanja ei kuitenkaan estä tulijoita jatkamasta matkaansa. ”Maahanmuuttajat läpikulkumatkalla” on käsite, joka on juurtunut yleiseen keskusteluun.

Espanjan naapurimaa Ranska on nyt asettunut poikkiteloin ja vetoaa Dublin-sopimukseen. Ranskan poliisi ottaa Espanjan ja Ranskan välisellä rajalla kiinni yhä enemmän vaellustaan jatkaneita turvapaikanhakijoita ja palauttaa heidät sitten takaisin Espanjaan. Siten siellä tapahtuu samaa mitä Ranskan ja Italian rajalla; myös siellä ranskalaiset viranomaiset palauttavat takaisin ne henkilöt, jotka sanovat hakevansa turvapaikkaa.

”Siirtolaiset juoksevat päin näkymätöntä muuria”

Espanjan poliisi puhuu ”kaoottisista olosuhteista” ja ”anarkiasta” raja-alueella: – Ranskan yksiköt ovat rakentaneet keskelle Schengen-aluetta näkymättömän muurin, ja siirtolaiset juoksevat nyt päin tätä muuria, eräs espanjalainen poliisi kertoo.

Ranskan viranomaiset ottavat siirtolaiset kiinni ja laittavat heidät bussiin sekä tuovat takaisin rajalle. – Meidän kansalliselle poliisillemme ilmoitetaan vain, että siirtolaiset tullaan jättämään rajalle, poliisi jatkaa.

Saksassa sisäministeri Horst Seehofer (CSU) on yrittänyt jo kaksi kuukautta taivutella hallitusta siihen, että se sallisi taas liittovaltion poliisien käännyttää turvapaikanhakijat silloin kun nämä ovat hakeneet jossakin muussa maassa turvapaikkaa. Liittokansleri Angela Merkel (CDU) pitää tätä kuitenkin ”kansallisena sooloiluna”.

  • 1.8K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset