Eurooppa Rikos

Ranska: kaksi miestä pidätetty suunnitelmista iskeä presidenttiehdokkaan päämajaan

Kuvituskuva. Ranskan poliisi. Kuva Wikimedia Commons.
Kaksi miestä on pidätetty Marseillessa epäiltynä suunnitelmista iskeä presidenttiehdokkaan päämajaan.

Viranomaisten mukaan epäillyt tiedetään radikalisoituneiksi. Miehet ovat radikalisoituneet vankilassa, jossa he ovat olleet kärsimässä muista kuin terrorismirikoksista saamiaan tuomioita.

Miehet, iältään 23 ja 29, pidätettiin poliisin valiojoukkojen ja tiedustelupalvelun agenttien toimesta useita päiviä kestäneiden etsintöjenjälkeen.

Poliisit löysivät pidätyksen yhteydessä käsiaseita sekä räjähteiden valmistamiseen tarkoitettuja tarvikkeita.

Epäillyt ovat taistelleet Islamilaisen valtion joukoissa Syyriassa, ja suunnittelivat nyt iskua yhdenpresidenttiehdokkaan päämajaan.

Sisäministeri Matthias Fekl kieltäytyi nimeämästä iskun kohdetta, mutta Kansallisen Rintaman Marine Le Pen ja globalistimielinen “keskustalainen” ehdokas, entinen investointipankkiiri Emmanuel Macron kertoivat, että heidän turvatiiminsä olivat saaneet torstaina nähtäväkseen kuvia miehist.

Konservatiivikandidaatti Francois Fillonin turvatiimiä varoitettiin perjantaina republikaanilähteiden mukaan selkeästä riskistä.

Sisäministerin mukaan “miesten oli tarkoitus iskeä lähiaikoina Ranskan maaperällä”.

Ranskassa on edelleen voimassa hätätila islamististen extremistien suorittamien viime vuosina satoja uhreja vaatineiden iskujen jälkeen.

Breitbart

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset

Keräämme joitain tietoja käyttäjäkokemusten parantamiseksi. Mikäli ette halua auttaa meitä, voitte kieltäytyä seurannasta GDPR-asetuksen mukaisesti. Kieltäytyminen lisää evästeen, joka on voimassa yhden vuoden. Hyväksyn, Kieltäydyn, Lisää tietoa.
651