Eurooppa Politiikka

Ranska: Marine Le Penin nationalistipuolue ohitti eurovaalikannatuksessa Emmanuel Macronin hallitsevan globalistipuolueen

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja hänen En Marche! -puolueensa eurovaalikannatus sulaa kovaa vauhtia, kun taas Marine Le Penin nationalistisen Kansallisen kokoomuksen kannatus kasvaa, kun vaaleihin on enää hieman yli puoli vuotta.

Kun europarlamenttivaalit lähenevät, ranskalaisten äänestäjien luottamus maata hallitsevan globalistisen ja elitistisen Emmanuel Macronin ja hänen La République En Marche!-puolueensa kyvykkyyteen ajaa ranskalaisten etua hupenee päivä päivältä. Samaan aikaan EU-kriittinen ja nationalistinen Kansallinen kokoomus (Rassemblement National, RN), johon kuuluu myös tunnettu nationalistipoliitikko Marine Le Pen, kasvattaa kannatustaan.

Ifop-tutkimusyhtiön 30-31. lokakuuta suorittamassa kannatuskyselyssä kävi ilmi, että EU-kriittisen ja nationalistisen Rassemblement National -puolueen kannatus on noussut jo 21 prosenttiin ja kirinyt ohi presidentti Emmanuel Macronin globalistisesta ja liberaalista En Marche!-liikkeestä, joka saisi 19 prosenttia äänistä, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Macronin puolueen suosio heijastelee hänen henkilökohtaista kannatustaan presidenttinä. Elitistisen Macronin kannatus on huvennut koko hänen presidenttikautensa ajan. Macron on kuitenkin matalasta kannatuksestaan huolimatta varma asiastaan: 21 kannatuskannatusprosentin Macron sanoi kesällä suosittuja populisteja kuten Orbán, Kurz ja Salvini Euroopan lepraksi ja kutsui eurooppalaiset taistelemaan heitä vastaan.

Ranskan poliittisella kentällä kovimmat ja strategisesti merkittävimmät taistelut käydäänkin samoilla taistelukentillä kuin muuallakin Europassa, missä tänä vuonna pidetyissä vaaleissa maahanmuutto- ja EU-kriittiset populistit ovat saavuttaneet merkittäviä voittoja, kuten Itävallassa,  Unkarissa, Puolassa ja Italiassa.

Ranskan Emmanuel Macron näyttääkin olevan kiinnostunut Euroopan unionista ja globaalista taloudesta enemmän kuin Ranskasta, kun taas Marine Le Pen on selkeästi julistanut ajavansa ranskalaisten työläisten etua sekä pyrkinyt estämään siirtolaisia viemästä heidän työpaikkojaan.

Tämä perustavaa laatua oleva näkemysero alkaa nyt heijastumaan kannatuslukuihin kun eurovaalit ovat kohta käsillä.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit