Eurooppa

Ranska mobilisoi 90.000 poliisia ja sotilasta uuden vuoden juhlintaa turvaamaan

Santarmeja


Ranskan poliisi ei ota turhia riskejä uuden vuoden juhlien aikana lauantaina.Viranomaiset ilmoittivat torstaina, että 90.000 poliisia ja sotilasta mobilisoidaan pitämään järjestystä Ranskan kaduilla.

Ympäri maata tulee olemaan 52.000 poliisivirkailijaa ja 36.000 alueellista santarmia toimintavalmiina.

Myös noin 1.000 Sentinelle-operaatioon kuuluvaa viranomaista tullaan mobilisoimaan.

Sentille-operaatio, johon kuuluvat taistelujoukot partioivat kaduilla suojaten avainkohteita – uskonnollisia ja kulttuurikohteita, kouluja, oppilaitoksia, metroasemia – on armeijan ensimmäinen laaja-alainen rauhanajan sotilaallinen operaatio emämaassa Ranskassa.

Poliisipäälliköt kertoivat, että he kiinnittäisivät erityistä valppautta alueisiin jotka tyypillisesti vetävät puoleensa suuria kansanjoukkoja.

Tietyille alueille rahdataan suuria betoniesteitä estämään mahdollisia Berliinin ja Nizzan tyyppisiä rekkaiskuja. Berliinissä kuoli 12 ihmistä, Nizzassa 84 ihmistä.

Pariisin poliisi kertoi kiinnittävänsä erityistä huomiota autopaloihin ja pyrkivänsä niiden estämiseen. Autojen tuhopoltoista on tullut jonkinlainen Pariisin uuden vuoden juhlintaan liittyvä perinne.

Poliisiviranomaiset painottivat, että he suorittaisivat erityistä läsnäoloa Champs-Elyseellä, joka aukeaa yleisölle ilotulitus-showta varten 23:30 Ranskan aikaa.

Nizzassa, jossa 84 ihmistä kuoli islamilaisen terroristin iskussa kesällä, tulee partioimaan 150 ylimääräistä poliisia.

Myös Strasbourgissa, Toulousessa ja osassa Pariisin esikaupunkialueita poliisien määrää on nostettu.

The Local France

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa