Eurooppa Maahanmuutto

Ranska selkeyttää työperäistä ja vaikeuttaa humanitaarista maahanmuuttoa

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Ranska muuttaa maahanmuuttolakeja ensi vuoden alusta lukien.

Ranska aikoo ottaa käyttöön kiintiöt EU:n ulkopuolelta saapuville työn perässä maahan muuttaville. Ensi vuoden alusta alkaen viranomaiset laativat teollisuusaloja koskevat kiintiöt, joiden perusteella ulkomaalaisten palkkaaminen työvoimaa tarvitseville aloille helpottuu.

Työministeri Muriel Penicaud kuvailee järjestelmää saman kaltaiseksi kuin Kanadassa ja Australiassa on jo käytössä, kertoo Telegraph.

Pääministeri Edouard Philippe puolestaan kertoi turvapaikanhakijoita ja laittomasti maassa olevia koskevista lainsäädännöllisistä muutoksista. Jatkossa edellä mainitut ryhmät ovat oikeutettuja terveydenhoitopalveluihin vasta oltuaan kolme kuukautta maassa. Tarkoitus on hillitä maahan suuntautuvaa ”terveysturismia”.

Ranskasta haki turvapaikkaa vuoden 2018 aikana 122 743 henkilöä, mikä on 22 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Lakimuutosten yhtenä tavoitteena arvellaan olevan äänestäjien voittaminen takaisin kansallismielisiltä. Lakimuutoksista kerrottiin pian sen jälkeen, kun mielipidemittaukset osoittivat kansallismielisen RN-puolueen Marine Le Penin saavan 45 prosentin kannatuksen presidentinvaalien toisella kierroksella, jos vaalit pidettäisiin nyt ja vastustajana olisi istuva presidentti Emmanuel Macron.

  • 407
    Shares