Eurooppa

Ranska sulkee Espanjan vastaista rajaansa terrorismipelon vuoksi

Kuva Pixabay.

Jatkossa ainoastaan pelastus- ja turvallisuusviranomaiset voivat käyttää Keski-Pyreneillä sijaitsevaa Vall d’Aranin rajanylityspaikkaa.

Espanjan ja ranskan rajalla sijaitseva Vall d’Aranin rajanylityspaikka sulkeutuu toistaiseksi. Toimenpide on osa Ranskan hallituksen pyrkimyksiä pysäyttää rajat ylittävä terrorismi sekä laiton siirtolaisuus rajavalvontaa vahvistamalla.

Jatkossa ainoastaan pelastus- ja turvallisuusviranomaiset voivat käyttää Keski-Pyreneillä sijaitsevaa rajanylityspaikkaa.

Ranska on halunnut tiukentaa rajavalvontaa omilla rajoillaan sekä EU:n ulkorajoilla maata kurittaneiden islamististen terrori-iskujen jälkeen

– Ranskan ja Itävallan kokemat iskut osoittavat, että terrorismin uhka on kaikkialla … Tämä vaatii Eurooppaa käynnistämään vastarinnan, Ranskan presidentti Emmanuel Macron totesi vieraillessaan Ranskan ja Espanjan rajalla marraskuussa 2020.

Macron myös kritisoi Espanjaa, joka päästää alueelleen aivan liikaa siirtolaisia Pohjois-Afrikasta – jotka hyvin usein päätyvät Ranskaan.

Lähteet Schengenvisainfo, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit