Eurooppa Politiikka

Ranska syyttää Venäjää keltaisten liivien tukemisesta

Kuva Ferenc Almássy.

Ranska syyttää Venäjää sen sisäisiin asioihin sekaantumisesta. Ranskan mukaan keltaisten liivien taustalta löytyy Venäjän toimia.

Ranska vaatii selvitystä Venäjältä sen mahdollisesta toimimisesta keltaisten liivien taustalla.

Alliance for Securing Democracy -ryhmän (ASD) mukaan noin 600 Kremlin näkemyksiä promotoivaa Twitter-tiliä on suunnannut huomionsa Ranskaan ja käyttänyt runsaasti hashtagia #giletsjaunes, mikä tarkoittaa keltaisia liivejä, kertoo Bloomberg.

Ranskan turvallisuuspalvelu tarkkailee tilannetta.

– Asiaa tutkitaan. En ota kantaa, ennen kuin tutkimusten perusteella voidaan vetää johtopäätös, ulkoministeri Yves Le Drian sanoi.

ASD:n tarkkailemat Twitter-tilit ovat normaalisti keskittyneet Yhdysvaltojen tai Britannian uutisiin, mutta Ranskan protestien aikana ne ovat siirtäneet polttopisteen Ranskaan.

– Tämä on melko vahva osoitus siitä, että konfliktin laajentamiseen on kiinnostusta, Bret Schafer, ASD:n analyytikko sanoi.

Suuri osa twiitatusta materiaalista on peräisin Venäjän valtion medialta, kuten RT ja Sputnik News.

Alliance for Securing Democracy (ASD) on vuonna 2017 perustettu transatlanttinen ryhmä, jonka tarkoituksena on vastata Venäjän aiheuttamiin demokratiaa uhkaaviin toimiin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Ryhmän operaatioista vastaavat George W. Bushin ja Barack Obaman hallinnossa työskennellyt Laura Rosenberger sekä George W. Bushin hallinnossa työskennellyt Jamie Fly. ASD saa rahoituksensa Yhdysvaltojen Saksalle suuntaamasta Marshal-rahastosta.

  • 679
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset