Eurooppa Maahanmuutto

Ranskaa uhkaa äärikonservatiivisten siirtolaisten aalto Afganistanista

Afgaanisiirtolaisia Pariisissa 2017. Kuva Evan Bench / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Eurooppaan – myös Ranskaan – saapuu jatkuvasti siirtolaisia Afganistanista. Monet saapujista ovat äärikonservatiivi-islamisteja ja kannattavat avoimesti radikaaleja järjestöjä kuten Taliban.

Viimeisten viiden vuoden aikana Ranskaan saapuneiden afgaanisiirtolaisten määrä on viisinkertaistunut. Vuonna 2015 maahan saapui 2100 afgaania hakemaan turvapaikkaa, mutta viime vuonna määrä oli jo noin 10 000.

Le Figaron mukaan Pariisin poliisin tämän tästä hajottamissa telttaleireissä majailevista noin 3500 siirtolaisesta jopa 90 prosenttia on afgaaneja.

– Odotellessaan päätöstä turvapaikkahakemukseensa tai kielteisen päätöksen jälkeen monet myyvät laittomasti savukkeita ja huumeita, eräs poliisi kertoo.

Aiemmin monet Ranskaan saapuneet afgaanit olivat lähtöisin Afganistanin kaupunkialueilta, mutta nyt Eurooppaan saapuu siirtolaisia maalta Pakistanin rajaseudulta, missä Taliban on vahvimmillaan. Suuri osa tulijoista on elintasosiirtolaisia etsimässä parempaa toimeentuloa.

Tutkija Karim Pakzad kertoo, että nyt saapuvat afgaanisiirtolaiset ovat radikalisoituneita. Heidät on kyllästetty äärikonservatiivisella vanhoillisella islamilla, missä naisiin kohdistuva väkivalta on täysin normaalia.

– He useinkin kannattavat Talibania. Heille esimerkiksi profeetta Muhammedin karikatyyrit ovat jotain mitä ei voi edes ajatella, tutkija toteaa.

Tutkijan mielestä kielteisen päätöksen saaneet mutta alueelle jääneet afgaaniturvapaikanhakijat esittävätkin merkittävää vaaratekijää Euroopalle.

– Tuhannet afgaanipakolaiset vaeltelevat maasta toiseen, elävät piilossa vailla toivoa tilanteen paranemisesta. Tällainen elämäntapa on Ranskalle ja Euroopalle tikittävä aikapommi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa