Eurooppa Maahanmuutto

Ranskalainen filosofi Le Guay: Olemme sisällissodassa, pidimmepä siitä tai emme

Pariisin Bataclanin terrori-iskun muistotilaisuus 2015. Kuva Takver / Flickr
Ranskalaisen filosofin ja kirjailijan, Damien Le Guayn mielestä olemme sodassa radikaali-islamia vastaan.

Ranskalainen filosofi ja kirjailija Damien Le Guay sanoo, että kun kieltäydymme hyväksymästä olevamme sodassa radikaali-islamin kanssa, tilanne ja lyötyjen johtajien lausunnot vain pahenevat.

Kun näemme, että terrori-iskuja tapahtuu yksi toisensa jälkeen alueellamme ja joita suorittavat maassa asuvat, eikö meillä ole oikeus tunnustaa olevamme eräänlaisessa sisällissodassa? Kun uhriksi joutuu sattumalta ja kaikki murhat tehdään islamin nimissä, emmekö käy sotaa omalla alueellamme? Le Guay kirjoittaa Le Figarossa.

Olla tunnustamatta tätä sisällissotaa meitä vastaan, meidän keskuudessamme, pahentaa tilannetta sen parantamisen sijaan. Kiertoilmaisut tappavat myös. Politiikkamme naiiviudessaan, rohkeuden ja selkeyden puutteessaan kieltäytyy näkemästä todisteita. Tilanteen haltuunottamisen sijaan toimenpiteitä lykätään. Tilanteen korjaamisen sijaan, ongelmien annetaan laajeta, Le Guay kirjoittaa.

Jokaikinen kerta [terrori-iskun tapahtuessa] johtajamme surkuttelevat näitä hyökkäyksiä, osoittavat myötätuntoaan uhreja kohtaan, kertovat närkästyksestään ja tuomitsevat “järkyttävät iskut”, hän suomii voimatonta suhtautumista terrorismiin.

Hän syyttää viranomaisia ja poliitikkoja terrori-iskujen suhteellistamisesta, uskosta, että iskut ovat mielipuolien tekemiä.

Ei, poliittisessa terrorismissa ei ole hulluutta, terrorismissa mikä tähtää islamilaisen ideologian nimissä taistelemaan länttä vastaan, vääräuskoisia vastaan, epäpuhtaita vastaan, kuffareita – meitä kaikkia – vastaan.

Muokattu ulkoasua 6.10 klo 8:39

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Keräämme joitain tietoja käyttäjäkokemusten parantamiseksi. Mikäli ette halua auttaa meitä, voitte kieltäytyä seurannasta GDPR-asetuksen mukaisesti. Kieltäytyminen lisää evästeen, joka on voimassa yhden vuoden. Hyväksyn, Kieltäydyn, Lisää tietoa.
643