Muu maailma

Ranskalainen journalisti pidätetty Turkissa

Ranskalainen toimittaja pidätettiin Turkissa perjantaina. Hänen työnantajansa kertoi, että tapahtuma on jatkoa heinäkuussa 2016 tapahtuneen vallankaappausyrityksen jälkeen suoritetuille toimittajien pidätyksille.

Isabelle Roberts, Ranskan uutisten verkkosivujen lesjours.fr päällikkö sanoi, että toimittaja Olivier Bertrand pidätettiin hänen ollessaan raportoimassa Gaziantepin kaupungissa Turkin ja Syyrian rajalla.

Roberts kertoi Reutersille, että Bertrand sekä hänen valokuvaajansa oli pidätetty, mutta valokuvaaja oli vapautettu jälkeenpäin.

”Syytä pidätykselle ei ole kerrottu,” lisäsi Roberts.

Aiemmin tässä kuussa uutiskanava NTV sanoi, että Turkin viranomaiset olivat pidättäneet oikeudenkäyntiä varten yhdeksän johtavan oppositiota tukevan sanomalehden toimittajaa.

Syyskuussa Turkin viranomaiset pidättivät toimittajia, poliitikon ja mielipidetutkijan, sekä antoivat lisäksi pidätysmääräykset 105 henkilöä varten, joilla epäillään olevan yhteyksiä Yhdysvalloissa oleskelevaan islamilaiseen imaamiin, jota syytetään osallistumisesta Turkin epäonnistuneeseen vallankaappaukseen 15 heinäkuuta 2016.

France24

Kannatathan sananvapautta? Allekirjoita kansalaisaloite Sananvapauden turvaaminen mielipidevainolta

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit