Eurooppa Politiikka

Ranskalainen kansanedustaja kertoo Marseillen jälkimainingeissa radikalisoituneiden viranomaisten aiheuttamasta terrorismiuhkasta

Kuvakaappaus Youtube.
Marseillelainen kansanedustaja kertoo, että radikalisoituneet viranomaiset aiheuttavat uudenlaisen terrorismiuhkan, eikä ongelmaa vastaan voida tehokkaasti kamppailla puutteellisen lainsäädännön vuoksi.

Éric Diard, marseillelainen konservatiivisen LR-puolueen (Les Républicains) kansanedustaja, kertoo CNEWS:n ohjelmassa johtavansa työryhmää, jonka hän on käynnistänyt useiden virkamiesten kerrottua poliisiin, santarmeihin, vanginvartijoihin ja armeijaan soluttautuneista terroristeista tai radikalisoituneista islamisteista, joista voi tulla terroristeja.

– Vankilat ovat varsinainen ruutitynnyri, onhan se nyt selvää. Radikalisoituneet radikalisoivat muita siellä, kansanedustaja toteaa. Hänen mukaansa jopa pienestä osasta vanginvartijoita tulee radikalisoituneita islamisteja.

Kyseessä ovat aseistautuneet viranomaiset, mutta Diardilla on jo keino olemassa ongelman ratkaisemiseksi: tunnistetut radikalisoituneet viranomaiset siirretään toimistotöihin ja heiltä otetaan aseet pois. Esimerkiksi poliisia ei voida pelkästään radikalisoitumisepäilyn vuoksi erottaa, kuten voitaisiin poliisi, joka on esimerkiksi tapellut autoilijan kanssa.

Diard kertoo, että Ranskassa on lainsäädännöllinen tyhjiö, jonka vuoksi maassa ei pystytä tehokkaasti kamppailemaan radikalisoituneiden viranomaisten aiheuttamaa ongelmaa vastaan.

Videon on suomeksi tekstittänyt Junes Lokka.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa