Eurooppa Maahanmuutto

Ranskalainen kirjailija lähiöiden islamisoitumisesta: ”Emme ole enää Ranskassa”

Pariisi heinäkuussa 2017. Kuva Lauren Southernin video.

Ranskalainen kirjailija näkee Ranskan maahanmuuttajalähiöiden perimmäisiksi ongelmiksi lähiöiden islamisoitumisen ja sen myötä alueella rehottavan huumekaupan.

Sosialistisen puolueen jäsen, äskettäin eronnut Ranskan sisäministeri Gérard Collomb, varoitti jäähyväispuheessaan Ranskan lähiöiden vaarallisesta tilanteesta. Hän käytännössä varoitti uhkaavasta sisällissodasta.

– Kävin kaikissa vaikeissa lähiöissä, tilanne niissä on huono. Tänään elämme rinnakkain, mutta kuten aina olen sanonut, pelkään, että tulevaisuudessa naamat vastakkain, entinen sisäministeri sanoi.

”Ranska on lähes sotatilassa”

Kirjailija Éric Zemmourin käsitys tilanteesta on samanlainen. Hän näkee lähiöiden ongelmien perimmäiseksi syyksi islamisoitumisen ja sen myötä alueella rehottavan huumekaupan.

Kirjailija kertoi Sud Radion ohjelmassa 21.10.2018 jopa Ranskan entisen presidentin Francois Hollanden avustajan sanoneen, että Ranska on lähes sotatilassa.

– Saamistamme päivittäisraporteista voisi kuvitella Ranskan olevan sodassa, Zemmour kertoi avustajan sanoneen.

Tätä käsitystä tukee Zemmourin mukaan kadulla ilman syytä tapahtuvat hyökkäykset.

– Kimppuusi käydään, eikä varasteta mitään, muuten vaan, kun naama ei miellytä, kirjailija kertoi.

Ranskan maahanmuuttajavaltaiset lähiöt muuttuvat nopeasti sosiaaliselta rakenteeltaan.  Kirjailijan mukaan syynä tähän on lähiöiden islamisoituminen, islamin normalisointi ja huumekauppa, ei lähiöiden köyhyys.

– He puhuvat köyhtymisestä, vaikka nämä alueet eivät ole koskaan olleet yhtä rikkaita. Nämä lähiöt pursuavat rahaa huumekaupan takia, kirjailija totesi.

– Näissä lähiöissä on enää jäljellä halal-lihakauppoja, halal-kirjakauppoja ja muita halal-kauppoja. Lisäksi naiset pukeutuvat huiveihin ja miehet kuin 1700-luvun Afganistanissa tai Saudi-Arabiassa, Zemmour huomautti.

– Miksi he näin tekevät? Koska he ovat luomassa uusia normeja. Näin normalisoidaan islamilaisia lähiöitä, joissa vallitsee islamin laki. De facto -sharia. Tätä on nykypäivä Ranskan lukuisissa lähiöissä, kirjailija jatkoi.

”Emme ole enää Ranskassa”

Zemmour näkee, että maahanmuuttajalähiöt muodostavat omia rinnakkaisyhteiskuntiaan, jotka ovat erillään muusta yhteiskunnasta.

– Jopa Martine Aubry (sdp) toteaa nykyään, ettemme ole enää tasavallassa. Haluaisin sanoa hänelle, ettemme ole enää edes Ranskassa, Zemmour kertoi.

Myös BBC:n artikkeli pahamaineisesta Saint-Denisin maahanmuuttajalähiöstä maalasi jo vuonna 2015 lohduttoman kuvan islamilaisen radikalisaation pesäkkeestä, jonka asukkaat näkevät itsensä täysin erillään muusta yhteiskunnasta.

Köyhyyden on väitetty olevan yksi syy Ranskan maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden ongelmiin ja levottomuuksiin. Marine Le Penin siskontytär Marion Le Pen oli vuonna 2017 eri mieltä.

– Lähiöiden ulkopuolella köyhyys on todellista, mutta en kuitenkaan näe siellä palavia autoja, hän muistutti.

Videon on tekstittänyt suomeksi Junes Lokka.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit