Eurooppa Politiikka

Ranskalainen kirjailija: ”Viktor Orbán puolustaa eurooppalaista sivilisaatiota”

Éric Zemmour Budapestissä maaliskuussa 2019. Kuva Visegrád Post.

Toisin kuin Euroopan kansanpuolue ja valtamedia väittävät, Unkarin pääministeri Viktor Orbán puolustaa eurooppalaista sivilisaatiota, ranskalainen kirjailija ja filosofi Éric Zemmour sanoi CNews-kanavalla 4. maaliskuuta.

Éric Zemmour oli ohjelmassa päivä sen jälkeen, kun Unkarin hallitseva konservatiivinen Fidesz-puolue ilmoitti jättävänsä Euroopan kansanpuolueen (EPP) EU-parlamenttiryhmän

Zemmour sanoi, että vaikka suurin osa EPP:stä syytti Viktor Orbánin puoluetta perinteisten eurooppalaisten arvojen pettämisestä, tämä väite ei voi olla kauempana totuudesta.

– He puhuvat kuuluisista eurooppalaisista arvoista, joita Fidesz ei kunnioita. (…) Nykyään eurooppalaiset arvot ovat yksinomaan nykyajan vasemmiston progressiivisia arvoja. Niitä Orbán ei kunnioita, Zemmour muistutti.

– Mielestäni Orbán puolustaa enemmän eurooppalaista sivilisaatiota taistelemalla etelästä tulevaa hyökkäystä vastaan kuin Euroopan komissio, joka tukee maahanmuuttoa.

– Aiemmin saksalaiset kristillisdemokraatit olivat eräänlainen tasapainottava voima EPP:n poliittisten laitojen välillä, mutta viime vuosina he ovat tehneet myönnytyksiä sosialisteille, Zemmour sanoi.

Orbán puolustaa enemmän eurooppalaista sivilisaatiota taistelemalla etelästä tulevaa hyökkäystä vastaan kuin Euroopan komissio, joka tukee maahanmuuttoa.

– Tämä johti EPP:n sääntöjen muutoksiin, jotka olisivat helpottaneet Orbánin erottamista. Kuten sanoin, hän ennakoi muutoksen ja mieluummin toimi etunojassa.

– (Orbán) ymmärsi kristillisdemokratian kehityksen Saksassa. Siitä ei koskaan puhuta, mutta kristillisdemokratia on Merkelin aikana heikentynyt, ja se tulee heikkenemään entisestään hänen seuraajansa aikana, Zemmour sanoi.

– Kuten eräs brittiläinen poliitikko sanoi kerran, Euroopan kristillisdemokratia ei ole demokraattista eikä kristillistä.

Lähde RMX News.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit