Eurooppa

Ranskalainen poliisi no go -alueen asukkaille: ”Muuttakaa muualle tai ottakaa käyttöön omankädenoikeus”

Ranskan poliisi. Kuva Needpix.

Ranskalainen poliisi on kertonut no go -alueen asukkaille, että jos väkivalta ja verbaaliset loukkaukset inhottavat, voi joko muuttaa muualle tai ottaa käyttöön omankädenoikeuden ja ratkoa ongelmat itse.

Viime perjantaina Hauts de Massanen asukkaat soittelivat toistuvasti poliisille ja valittivat, että paikallinen nuoriso murtautuu taloihin ja autotalleihin sekä kivittää autoja.

– Soitin koska he alkoivat kivittämään autoja alueen parkkipaikalla, eräs nainen kertoi.

Poliisit olivat vastanneet, että kivitykset eivät ole heidän listallaan aivan kärjessä.

– Pitäisi selvittää etukäteen mistä asunnon ostaa, eräs poliisi sanoi naiselle.

– Siellä täytyisi olla asukkaita, joilla on palleja selvittää asiat omalla tavalla, korsikalaisella tavalla, poliisi väitti viitaten omankädenoikeuteen.

Eräs toinen henkilö kertoi vastaavasta tapauksesta, jossa poliisi kehotti muuttamaan muualle.

– Ei siellä tarvitse asua. Ihmiset tässä lähiössä eivät muutenkaan ole normaaleja. Tarvitsee vain muuttaa muualle, missä asuu normaaleja ihmisiä, mies väitti poliisin sanoneen.

Aiemmin jopa poliisijohto on suhtautunut vähättelevästi monikulttuurisissa ympäristöissä tapahtuviin rikoksiin.

Huhtikuussa Normandiassa paljastui, että poliisia oli pyydetty puuttumaan muslimien pyhän kuukauden, Ramadanin aikana vain vakaviin henkilöön kohdistuviin ja omaisuusrikoksiin.

”Pidättyväisyys” oli tarpeen, jotta urbaani väkivalta lisääntyisi. Huolestuneiden kansalaisten soittoihin poliisien tuli vastata, että ilmoitus on otettu huomioon, mutta virkailijat eivät saisi kommentoida enempää.

Lähteet France Bleu, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit