Eurooppa Rikos

Ranskalainen räppäri lauloi ”Hirttäkää valkoiset!” ja joutuu oikeuteen

Kuvituskuva. Kuva Pablo029 / Wikimedia Commons.
Räppäri lauloi hirttävänsä valkoiset lapset. Nyt häntä vastaan on käynnistetty poliisitutkinta.

Ranskassa asuva kamerunilainen räppäri Nick Conrad laulaa uusimmalla raidallaan: ”Minä menen päiväkotiin. Minä tapan valkoiset lapset. Vangitsen heidät nopeasti ja hirtän heidän vanhempansa (…..) Piiskaan heitä rajusti. Teen sen oikein ja annan heidän haistaa kuoleman, annan heidän verensä vuotaa”. Video on herättänyt kiivasta vastustusta ympäri maailmaa ja Ranskan poliisi on aloittanut vihapuhetutkinnan, josta räppärille voi seurata vankilatuomio.

Youtube on jo poistanut videon sopimattomana, mutta se on nähtävissä useilla eri sivustoilla ympäri maailmaa. Ranskan hallituksen tiedottaja Benjamin Griveaux on kertonut hallituksen tuomitsevan kappaleen ja sen tekijää kohtaan on käynnistetty poliisitutkinta vihapuhelakien mukaan. Ranskan hallituksen sisäministeri Gérard Collomb on sanonut, että kappale tuomittava ja vastenmielinen.

 

Räppäri Nick Conrad puolustaa kappaletta ”taiteena” ja on kertonut Ranskan RTL-kanavalle, että ”kappale on itse asiassa rakkauden sanoma, eikä sen sanoma välitä vihaa”. Mies kävi myös vastahyökkäykseen julkistamalla Le Parisien – lehden julkaiseman videon jossa poliisit pahoinpitelevät mustia Pariisissa.

Asiasta kertovat maailmalla useat lähteet, muun muassa Le Point. Suomessa valtamedia ei ole uutisoinut asiasta.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa