Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Ranskalainen tuomioistuin määräsi marokkolaisen maksamaan takaisin 26 vuotta sitten kuolleen äidin puolesta saadut 200 000 euron valtion eläke-etuudet

Kuva: Pixabay / CC0.

Huijaus paljastui valtion eläkkeensaajien tarkastuksessa, jossa kävi ilmi, että naisen äiti olisi ollut 105-vuotias.

Marokkolainen nainen on määrätty maksamaan takaisin lähes 200 000 euroa eläke-etuuksia, jotka hän oli saanut Ranskan valtiolta sen jälkeen, kun hän ei ollut ilmoittanut äitinsä kuolemasta vuonna 1998.

Rouenin muutoksenhakutuomioistuin tuomitsi maanantaina nimettömäksi jääneen huijarin 15 kuukauden vankeusrangaistukseen, joka on ehdollinen kolmeksi vuodeksi, ja lyhensi näin Évreux’n rikostuomioistuimen viime vuoden kesäkuussa alun perin määräämää 8 kuukauden välitöntä vankeusrangaistusta.

Tuomittu nainen, jonka uskotaan olevan 78-vuotias, sai äitinsä kuoleman jälkeen yli 21 vuoden ajan 840 euroa kuukaudessa ja keräsi laittomasti tuhansia euroja valtion etuuksia päätettyään olla ilmoittamatta äidin kuolemasta asianomaisille viranomaisille.

Huijaus paljastui lopulta vuonna 2019, kun valtion eläkkeensaajien tarkastuksessa huomattiin, että tuomitun äiti olisi ollut 105-vuotias. Tutkinnassa kävi ilmi, että eläkkeensaaja oli kuollut vuonna 1998 84-vuotiaana, mutta maksuja oli edelleen maksettu hänelle ja hänen tyttärensä oli saanut ne.

”Tunnustan petoksen ja sitoudun maksamaan sen takaisin”, marokkolaisnainen kertoi oikeudelle ensimmäisessä tuomioistunnossaan, kuten Paris Normandie -uutistoimisto siteeraa. Hän lisäsi, että hän oli ”menettänyt järkensä” äitinsä kuoltua, jolloin oikeus muistutti häntä siitä, että hän oli ”menettänyt järkensä 21 vuoden ajan”.

Hallituksen asianajaja kertoi oikeudelle, että tuomittu oli pyrkinyt äitinsä kuoleman jälkeen tekemään kiinteistökauppoja Kreikassa ja Marokossa ja ostanut myös 4×4-ajoneuvon.

Nainen oli asunut Ranskassa useita vuosia ennen kuin hän palasi asumaan Marrakechiin. Hänen tiedetään edelleen asuvan osan vuotta Ranskassa, jossa hänen poikansa asuu.

Takaisinmaksumääräyksestä huolimatta hallituksen odotetaan tarvitsevan vuosia varojen takaisin saamiseksi, eikä se todennäköisesti saa koko summaa takaisin naisen elinaikana.

Lähde: Remix

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Leka käteen ja kiviä hakkaamaan piikilankojen sisäpuolelle. Työkiintiö / päivä, tasalaatuista sepeliä kuorma-autollinen tai työ jatkuu 24 h kunnes lasti on täynnä. Ei ruokaa eikä juotavaa ennen kuin urakka on todistettavasti valmis. ( kuollutta äitiä saa käyttää apuna, hänen avullaan rahatkin on huijattu. )

Marko Kristian

että hän oli ”menettänyt järkensä” äitinsä kuoltua, jolloin oikeus muistutti häntä siitä, että hän oli ”menettänyt järkensä 21 vuoden ajan”.”
Tilapäinen 21-vuoden mielenhäiriö.