Eurooppa

Ranskalainen tutkimus: Ranskaan palanneet jihadistiterroristit pysyvät uhkana – suurin osa syyllistynyt terrorismiin

Kuva Shutterstock.

Ranskan terrorismin analyysikeskus (CAT) on paljastanut, että 60 prosenttia vuosien 1986 ja 2006 välisenä aikana Ranskasta ulkomaille lähteneistä ja maahan palanneista islamilaisista radikaaleista on suorittanut terrori-iskuja.

Tutkimus tarkasteli ranskalaisia muslimeja, jotka olivat taistelleet Afganistanissa, Irakissa ja Bosnia-Hertsegovinassa. Tutkijat havaitsivat, että suurin osa Ranskaan palanneista oli myöhemmin syyllistynyt terrorismiin.

– Tähän saakka tiedetyistä jihadisteista kaikkialla maailmassa tehdyt tutkimukset ovat päätyneet 11 prosenttiin. Ranskan tulokset ovat paljon huolestuttavampia, CAT:n johtaja Jean-Charles Brisard kommentoi löydöksiä.

Vaikka noin 40 prosenttia palanneista jihadisteista ei ole ollut mukana terroriteoissa Ranskaan paluunsa jälkeen, monet eivät silti ole luopuneet radikaali-islamistisesta ideologiasta. Sen sijaan he siirtävät ideologiaa nuoremmille sukupolville.

Ranskan poliisi ja tiedustelupalvelu ovat aiemmin ilmaisseet syvän huolensa 148 radikaali-islamistin vankilasta vapautumisen vuoksi vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kansallinen terrorisminvastainen syyttäjä PNAT kuvailee jihadisteja erittäin vaarallisiksi yksilöiksi. 45 terrorismista tuomittua vapautuu jo vuoden 2020 loppuun mennessä. Ranskan tiedustelupalvelu DGSI pitää tuomittujen terroristien vapautumista erittäin huolestuttavana.

Lähde Breitbart, Kansalainen.

  • 212
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset