Eurooppa Maahanmuutto

Ranskalaisfilosofi: ”Wir schaffen das!” oli täyttä soopaa

Kuva Shutterstock.

Ranskalaisfilosofi Alain Finkielkraut, joka joutui solvatuksi keltaliivien mielenosoituksessa viikko sitten, sanoo juutalaisvastaisuuden olevan marginaaliongelma, jos monikulttuurista yhteiskuntaa ei olisi. Filosofi pitää syyllisenä myös Angela Merkeliä.

Alain Finkielkraut kertoo Weltin haastattelussa, että hän haluaa saada eurooppalaiset havaitsemaan uusantisemitismin, missä radikaalivasemmisto ja muslimit ovat liittoutuneet juutalaisia vastaan.

”Ei ole perusteltua verrata kaikkea 30-lukuun”

Finkielkraut kertoo, mitä viime lauantaina Pariisissa tapahtui.

– Tyrmistyin siitä tyhmyydestä, vihasta ja valmiudesta väkivaltaan. Jos välissä ei olisi ollut poliiseja, niin he olisivat varmasti yrittäneet lyödä.

Kansalaisille yritetään nyt vakuutella, että tapaus oli vanhojen nationalistien aikaansaama. Finkielkraut on kuitenkin eri mieltä.

– … henkilö, joka huusi noin, se kaikista aggressiivisin, hän oli salafisti. Hän esitteli palestiinalaispäähinettään ja -huiviaan. Jos sellainen henkilö sanoo, että ”Ranska kuuluu meille”, niin se tarkoittaa, että Ranskan kohtalo on päätyä islamilaiseksi maaksi. Hän oli mitä ilmeisimmin erityisen fanaattinen kansanvaihtoaatteen kannattaja … Ei ole perusteltua verrata kaikkea 30-lukuun.

– Väitetään keltaliivien olevan sivistymätöntä ja turhautunutta väkeä ja siten otollista maaperää harhaluuloille ja salaliittoteorioille. Voi olla näin. Tämä kohtaamani vihainen sakki välitti solvauksissaan ja murhauhkailuissaan juuri sitä mitä olen pannaan julistettuna intellektuellina kuullut jo vuosikausien ajan eräiden vasemmistointellektuellien taholta. Tunnistin heidän sanoistaan ja puheistaan äärivasemmistolaisuuden. He eivät olleet äärioikeistoa.

Finkielkraut ei syyllistä Ranskan koko muslimiväestöä. Jotain on hänen mukaansa kuitenkin muuttunut siirtolaisvyöryn myötä. Filosofi nostaa ruotsalaisen maahanmuuttokaupungin, Malmön,  esimerkiksi radikaalista muutoksesta.

– Olen vakuuttunut, että suuri osa heistä [muslimeista] haluaa elää kaikessa rauhassa ja uskontoaan harjoittaen. Heillä ei ole mitään juutalaisia vastaan. Totean vain, että massamaahanmuutto Ranskaan ja muualle Eurooppaan on muuttanut jotakin radikaalilla tavalla.

– Ajatellaanpa vaikka pelkästään Malmön juutalaisia. Malmö on ”juutalaisista puhdistettu” kaupunki. Tämä ei johdu siitä, että ruotsalaiset eräänä päivänä heräsivät ja ryhtyivät juutalaisvastaisiksi. Ranskassa sisäministeri puhui myös jo sisäisestä Alijasta [karkotuksesta]. Se tarkoittaa, että juutalaiset lähtisivät eräiltä alueilta ja kaupungeista, koska elämästä on muodostunut heille siellä yhtä helvettiä. En puhu nyt yksittäistapauksista, vaan laajasta ja massiivisesta ilmiötä, joka on tunnettu jo kauan.

”Eurooppa ei halunnut tätä”

Finkielkraut huomauttaa havainneensa, että radikaalivasemmisto ja lähiöiden arabitaustaiset nuoret ovat lähestyneet toisiaan.

– … Ranskan näkymät ovat muuttuneet, samoin yhteiskunta. Minusta vaikuttaa siltä, että lähiönuorison ja radikaalivasemmiston välille on syntynyt yhteys, joka on mielestäni huolestuttavaa. Sillä jos oikeiston ja vasemmiston välisessä taistelussa syntyisi jokin liittouma, niin silloin juutalaiset ovat ensimmäisiä uhreja.

Hän torjuu toistamiseen vertailun 30-lukuun, jota pyritään tuomaan esiin. Syy nykyajan juutalaisvastaisuuteen on aivan muualla.

– … olen vakuuttunut, että juutalaisvastaisuus olisi marginaali-ilmiö Ranskassa ja Euroopassa, jos yhteiskuntiamme ei olisi muokattu monikulttuurisiksi vastoin niiden tahtoa. Huolestuttavaa populismia on patologinen reagointi tähän demografiseen muutokseen.

– Eurooppa ei halunnut tätä. Hallitukset eivät suhtautuneet vakavasti siihen, mitä yhteiskunnissa koettiin ja ajateltiin, ja nyt he joutuvat maksamaan siitä kalliisti. Brexitiä ei olisi tapahtunut ilman Angela Merkelin ”Wir schaffen das’ia!” ja miljoonaa maahantulijaa, jotka Saksa otti vastaan vuonna 2015.

– Sitä en tiedä, onko hän siitä vastuussa. Kysyn vain itseltäni olisiko Brexitiä tapahtunut, jos Euroopassa ei olisi ollut tätä rajojen avaamisen aiheuttamaa suurta huolta. Euroopan halki kulki silloin shokkiaalto. Eurooppalaisilta ei kysytty mitään, vaikka eurooppalainen sivilisaatio haluaa säilyttää olemuksensa. Myös kansakunnat haluavat samaa. Kaikki tulee olemaan nyt vaikeampaa.

– … ”Wir schaffen das!” oli täyttä roskaa. Te näette sen jo itsekin: Ei se toimi. Tämä äärimoralismin ja taloudellisten intressien sekoitus on kuvottavaa. Saksalaiset halusivat tällä lunastaa itsensä ja päästä lopultakin takaisin moraalisesti moitteettomien ihmisten joukkoon. Se tapahtui kuitenkin juutalaisten kustannuksella. He ovat ensimmäisiä uhreja aina kun maahan lasketaan lisää maahanmuuttajia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit