Eurooppa

Ranskan hallitus ei hyväksy islamofobia-termiä, koska islamistit käyttävät ilmaisua aseenaan

Musliminaiset vaihtavat kuulumisia. Kuva Shutterstock.

Ranskan hallitus ei hyväksy islamofobia-termiä ja väittää, että islamistit käyttävät sitä vaientaakseen radikaali-islamin kritiikin.

Ranskan rikollisuuden ja radikalisoitumisen ehkäisemistä käsittelevä ministerikomitea hylkäsi vastikään termin käytön.

– Kun puhutaan vihamielisyydestä muslimeja vastaan, termi” islamofobia ”on sopimaton, koska se sekoittaa uskonnon islamin kritiikkiin, komitea ilmoitti.

– Vihaa tai syrjintää uskonnollisia ryhmiä kohtaan ei voi hyväksyä, mutta on sallittua kritisoida uskomuksia tai filosofisia näkemyksiä. Se kuuluu sananvapauteen, komitea kertoi.

Komitean mukaan islamistit käyttävät termiä radikalismin puolustamiseen.

– Islamistit käyttävät ” islamofobia”-termiä tavoitteenaan kieltää kaikenlainen radikaalin islamin kritiikki – petollisen – muslimien uskonnon puolustamisen varjolla.

Viitaten Charlie Hebdon, kirjailija Salman Rushdien ja opettaja Samuel Patyn tapauksiin komitea totesi, että islamistit käyttävät islamofobiaa keinona ottaa käyttöön jumalanpilkkalakeja.

– Valtio kieltäytyy käyttämästä termiä ”islamofobia”, joka on vain islamistien ase vapauksia ja tasavaltaa vastaan.

Brittiläis-yhdysvaltalainen kirjailija, toimittaja ja kirjallisuuskriitikko Christopher Hitchens esitti vastaavia väitteitä vuonna 2009.

– Sinulle kerrotaan, että et voi kritisoida, koska olet ”islamofobinen”. Termi on jo otettu käyttöön ikään kuin se olisi syytös esimerkiksi rotuvihasta tai kiihkoilusta – vaikka se on vain vastarintaa erittäin äärimmäisen ja totalitaarisen uskonnon saarnaamiselle, hän varoitti.

– Varo näitä oireita. Barbaarit valtaavat kaupunkeja vain jos joku pitää portteja auki, ja omat saarnaajasi ja omat monikulttuuriset viranomaisesi tekevät sen puolestasi. Vastusta sitä, kun kykenet.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit