Eurooppa Maahanmuutto

Ranskan hallitus tarjoaa lähes 2000 euroa kotiinsa palaaville laittomille siirtolaisille

Laittomia siirtolaisia Calaisissa 2015. Kuva Trollman Capote / Flickr / public domain.

Ranskan maahanmuutto- ja integraatiovirasto (OFII) tarjoaa Calaisissa oleileville laittomille siirtolaisille rahaa, jotta nämä lähtisivät kotimaihinsa.

Calaisissa oleilee laittomia siirtolaisia, joiden tavoitteena on pääsy Englannin kanaalin yli Iso-Britannian saarivaltioon, missä monilla on sukulaisia ja tuttavia.

Ranskan viranomaiset ovat useaan otteeseen yrittäneet tyhjentää Calaisin aluetta laittomista siirtolaisista, mutta pian siirtolaisten muualle siirtämisen jälkeen nämä virtaavat takaisin alueelle.

Nyt Ranska haluaa saada siirtolaiset kiinnostumaan kotiinpaluusta palkkion avulla. Ranskan integraatio- ja maahanmuuttovirasto tarjoaa jokaiselle kotiinsa lähtevälle siirtolaiselle 1850 euroa. Tarjous sisältää myös ilmaisen yksisuuntaisen lentolipun.

Tarjous koskee jokaista laittomasti maassa oleilevaa siirtolaista ja kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa, joka on oleillut Ranskassa vähintään puoli vuotta.

Lisäksi kotimaahan asettumisen tueksi jokainen palaaja voi saada 3500 euroa projektirahaa.

Pierre-André Henot Maahanmuutto- ja integraatiovirastosta kävi henkilökohtaisesti kertomassa tarjouksesta Calaisin laittomille siirtolaisille. Tarjous kuitenkin herätti lähinnä huvittuneisuutta.

20-vuotias Mashou kuitenkin päätti ottaa tarjouksen vastaan. Hänenkin päämääränään on ollut matkustaminen Iso-Britanniaan, mutta Ranskan laivaston käännytettyä hänen aluksensa takaisin kanaalissa mies on menettänyt toivonsa.

– Kyse ei ole siitä, että haluaisin palata kotiin, mutta en kestä enää. Olen menettänyt toivoni. On kulunut jo neljä vuotta siitä, kun lähdin Sudanista, eikä mitään hyvä ole tapahtunut, hän valittaa.

Calaisssa 144 irakilaista on käyttänyt mahdollisuuden kotiinpaluurahaan tämän vuoden aikana.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa