Eurooppa Rikos

Ranskan jihadistiset iskut – tyyntä myrskyn edellä

Jihad. Kuva Wikipedia.
Ranskassa eletään tyyntä myrskyn edellä. Terrorismiasiantuntijan mukaan maata saattaa kurittaa tulevina vuosina vakava Syyriasta ja Irakista palaavien sekä vankiloista vapautuvien jihadistien aikaansaama terrori-iskujen aalto.

Pariisia järkytti viime viikonloppuna väkivaltainen islamilainen terrori-isku. Tsetseeni Khamzat Azimov tappoi veitsellä pariisilaisen ja haavoitti useaa ennenkuin poliisi sai ammuttua jihadistin.

Azimovin isku oli tyypillinen jihadistinen isku, jollaisiin ISIS yllyttää kannattajiaan: “tappakaa vääräuskoiset ja erityisesti likaiset ranskalaiset”.

Thibault de Montbrialt, kotimaan turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja kertoo, että tällainen “edullinen terrorismi” on vain välivaihe. Hän varoittaakin ranskalaisista, jotka ovat olleet taistelemassa islamilaisen kalifaatin puolesta ja jotka on vangittu ja tuomittu heidän palatessaan taistelualueilta.

Vuosina 2013 ja 2014 tuomitut ISIS-taistelijat alkavat nyt vapautua vankeudesta. Vuonna 2020 jo 64 prosenttia heistä tulee olemaan vapaana. Kyse on sadoista henkilöistä, ja suuri osa heistä on edelleenkin vakuuttuneita asiansa oikeutuksesta, ja he ovat valmiita taistelemaan asiansa puolesta.

Heidän profiilinsa on erittäin huolestuttava, sillä he ovat tottuneita taistelijoita. Yhdessä Syyriasta ja Irakista Ranskaan palaavien jihadistien kanssa he ovat kykeneviä koordinoimaan suuria iskuja, Montbrialt painottaa.

De Telegraaf

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset