Eurooppa Politiikka

Ranskan kansalliskokous hyväksyi islamismin kitkemiseen tähtäävän lain

Kuva Shutterstock.

Ranskan kansalliskokous hyväksyi helmikuussa lain, jonka tarkoituksena on pääasiassa torjua islamismin lisääntymistä kaupungeissa, minkä katsotaan uhkaavan Ranskan kansallista yhtenäisyyttä.

Vaikka lakialoitteessa ei korostettu mitään tiettyä uskontoa, siinä kuitenkin torjuttiin esimerkiksi pakkoavioliitot ja neitsyystestit.

Lakialoitteeseen sisältyi tiukkoja toimenpiteitä väkivaltaisten saarnaajien torjumiseksi, uskonnollisten yhdistysten tiukempi valvonta ja tiukemmat rajoitukset lasten opettamiselle julkisen okulujärjestelmän ulkopuolella.

Ranska on viime vuosina kärsinyt islamististen militanttien hyökkäysten aallosta, ja uskonnolliset ääriliikkeet, ranskalainen identiteetti ja sisäinen turvallisuus ovat ratkaisevia kysymyksiä ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Eräiden vasemmistolaisten mielestä uusi laki on hyökkäys islamia vastaan, mutta joidenkin konservatiivien mielestä se ei mene riittävän pitkälle.

Laki siirtyy nyt senaatille, jossa oikeisto on hallitsevassa asemassa. Kansallismielisen Rassemblement National -puolueen (RN) johtaja Marine Le Pen on syyttänyt sisäministeri Gerald Darmaninia siitä, että tämä ei ole uskaltanut kohdata radikaalia islamia silmästä silmään.

– Yrität rajoittaa muutaman islamistin vapauksia rajoittamalla kaikkien vapauksia, hän sanoi Darmaninille viime viikolla käydyssä kotiopetuksen rajoittamiseen liittyvässä keskustelussa.

Ranskan muslimiväestön on arvioitu olevan noin viisi miljoonaa ihmistä, joiden alkuperä on Algeriassa tai muualla entisen imperiumin osissa.

Lähde Reuters.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit