Eurooppa Rikos

Ranskan korkein oikeus: Juutalaisnaisen murhannut maahanmuuttaja ei joudu oikeuteen

Kuva Polymagou / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Huhtikuun 4. vuonna 2017 afrikkalainen siirtolainen Kobili Traoré murtautui 65-vuotiaan juutalaisnaisen Sarah Halimin asuntoon pariisilaisessa kerrostalossa.

Päästyään sisään asuntoon Kobili Traoré kidutti naista ja lopulta murhasi hänet heittämällä hänet kerrostalon parvekkeelta alas.

Tekonsa aikana Traoré huusi ”Allahu akbar” ja lausui koraanin säkeitä.

Ranskan korkein oikeus päätti viime keskiviikkona, että Sarah Halimin murhaaja ei ole rikosoikeudellisesti vastuussa eikä oikeudenkäyntiä tule. Korkein oikeus vahvisti näin alempien tuomioistuinten aiemmat päätökset.

Kannabiksen aktiivinen käyttäjä Traoré on ollut psykiatrisessa hoidossa Halimin kuoleman jälkeen. Tuomioistuimen mukaan hän teki murhan koska hänellä oli harhoja eikä hän siksi ollut vastuussa teostaan.

Hänen murhansa herätti vilkasta keskustelua uudesta antisemitismin aallosta radikalisoituneiden muslimien keskuudessa maahanmuuttaja-alueilla.

– Tästä lähtien maassamme voi kiduttaa ja tappaa juutalaisia saamatta siitä rangaistusta, sanoi Ranskan juutalaisten instituutioiden edustajaneuvoston (CRIF) puheenjohtaja Francis Kalifat.

Lähteet France24, Kansalainen (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit