Eurooppa Maahanmuutto

Ranskan Macron haluaa uudistaa Schengenin: ”Terrori-iskut vaativat Eurooppaa nousemaan ja taistelemaan”

Kuva Fif / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Ranskan presidentti Emmanuel Macron haluaa uudistaa EU:n vapaan liikkuvuuden takaavan Schengen-sopimuksen.

Ranskaa kurittaneiden islamististen terrori-iskujen jälkeen Ranska haluaa tiukentaa rajavalvontaa omilla rajoillaan sekä EU:n ulkorajoilla.

– Ranskan ja Itävallan kokemat iskut osoittavat, että terrorismin uhka on kaikkialla … Tämä vaatii Eurooppaa käynnistämään vastarinnan, Macron totesi.

– … olemme päättäneet vahvistaa Schengen-rajojamme merkittävästi … Ranska aikoo kasvattaa rajavalvojien määrää 4800:ään nykyisestä 2400 virkailijasta, presidentti jatkoi.

Macron on aiemmin halunnut pitää Ranskan rajat avoimina ja koronakriisin alkaessa jopa väitti, että rajojen sulkeminen olisi Schengen-alueen loppu.

– Eurooppa-projektin selviäminen on vaakalaudalla … Riskinä on Schengenin kuolema, Macron julisti maaliskuussa 2020.

Yleisen tyytymättömyyden kasvettua maata kurittaneiden islamististen terrori-iskujen jälkeen Macron on kuitenkin joutunut muuttamaan julkista mielipidettään.

– Äskettäiset terrori-iskut vaativat Eurooppaa nousemaan ja taistelemaan, Macron sanoi.

– Schengen-alue täytyy uudistaa – erityisesti mitä tulee Euroopan ulkorajojen suojaamiseen. Siellä tarvitaan oikeaa turvallisuuspoliisia, Macron jatkoi.

Macron myös muistutti, että yhä useammat muissa EU-maissa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet siirtolaiset saapuvat Ranskaan. Monet heistä ovat afgaaneja, jotka saavat Baijerissa ja muissa Saksan osavaltioissa huonommat edut kuin Ranskassa.

Macron kritisoi myös Espanjaa, joka päästää alueelleen aivan liikaa siirtolaisia Pohjois-Afrikasta – jotka hyvin usein päätyvät Ranskaan.

Lähteet Welt, Schengenvisainfo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa