Eurooppa

Ranskan poliisivoimissa lakkoillaan ja protestoidaan viidettä perättäistä vuorokautta

Satoja poliiseja on kokoontunut Ranskan kaduille, Pariisista Bordeauxiin, viidettä perättäistä yötä putkeen. Poliisijoukot valittavat kestämättömiä työolosuhteita ja väsymystä, joka johtuu jo 11 kuukauden hätätilasta.


Poliisit kertovat olevansa työllistettyjä aivan äärimmilleen. Poliisit ovat laulaneet yhdessä La Marsellaisea, Ranskan kansallislaulua, Notre Damen katedraalissa samalla kun päivystävät poliisit ovat ohi ajaessa soittaneet sireeneitä virka-autoistansa. He kertovat, kuinka he eivät ole tarpeeksi varustettuja suojelemaan itseään ja vaativat samalla sisäministeri Bernard Cazeneuven eroa, Le Parisien kertoo.

– Meidät pyydetään tekemään työtä, joka ei edes ole poliisin tehtävä, kuten vartioimaan teattereita, synagogia ja kirkkoja. Tämä on aivan kestämätöntä; emme voi tehdä sitä kaikkea, kertoo Natalie. Hän on ollut Ranskassa poliisina 12 vuotta.

– Kun joku soittaa hätänumeroon, ei meillä ole vapaita yksiköitä, jotka voisivat vastata tilanteen mukaan, kertoo toinen poliisi, joka haluaa pitää nimensä salassa.

Ranskan poliisivoimat ovat suuttuneet siitä, kun yksi heistä loukkaantui polttopulloiskussa Pariisin lähiöissä 8. lokakuuta. Samankaltaisia mielenosoituksia on ollut muuallakin Ranskassa, kuten Lillessä, Marseillessa ja Grenoblessa.

  • 59
    Shares