Eurooppa Politiikka

Ranskan presidentinvaalit: Toiselle kierrokselle Macron ja Le Pen

Kuva: Wikimedia Commons.

Äänestyspaikat sulkeutuivat Ranskassa tänään Suomen aikaa kello 21. Jo eilen äänestettiin Ranskan merentakaisilla alueilla, esimerkiksi Karibialla ja Tyynellämerellä.

Keskustaliberaali Emmanuel Macron on saamassa 28,1 % äänistä ja kansallismielinen Marine Le Pen 23,3 % Ranskan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

Radikaalivasemmiston Jean-Luc Mélenchon on saamassa 20,1 % äänistä.

Kaukana jäljessä ovat Eric Zemmour (7,2 %), republikaanien ehdokas Valérie Pécresse (5 %) ja ekologi Yannick Jadot (4,4 %).

Sitten tulevat Jean Lassalle (3,3 %), kommunistisen puolueen ehdokas Fabien Roussel (2,7 %), Debout la Francen johtaja Nicolas Dupont-Aignan (2,3 %) ja sosialistiehdokas Anne Hidalgo (2,1 %), sekä trotskilaiset Nathalie Arthaud (0,8 %) ja Philippe Poutou (0,7 %).

Hävinneet ehdokkaat ovat alkaneet julkaista suosikkinsa toisella kierroksella. Éric Zemmour kertoo tukevansa toisella kierroksella Marine Le Peniä.
Anne Hidalgo puolestaan on ilmoittanut tukevansa istuvaa presidenttiä Emmanuel Macronia, samoin Valerie Pécresse.

Toinen kierros järjestetään 24. huhtikuuta.

Lähde: Le Monde, KivapuheFM

 

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jossain mättää

Ensin kansa vastustaa tyyppiä mielenosoituksilla ja seuraavaksi äänestää samaisen tyypin jatkoon. Epäluotettavat vaalijärjestelmät tulisi kieltää.

Toivottavasti.

Huonolta näyttää, jos Macron voittaisi jälleen. Toivottavasti näin ei kävisi. Ei nämä heikot Woke-johtajat saa kuin harmia aikaan, kuten Joe Biden Amerikassa.

Zardex

Tämä on vasta eka kierros, ja itseasiassa tuoreimmissa Luvuissa Le Pen siirtyi johtoon 27.53% kun Macronilla 26.67%.

SinimustaFani

Eh. Le penin muija on vaarassa hävitä kommarille ja jäädä kolmanneksi. Eroa enää 0.8%

Zardex

Tämänkin tuloksen päättää sama kuin Orbanin megamenestys. Ukrainan kysymys. Saako Le Pen taakseen Mélenchonin kannattajat, haistavatko he Marcronin olevan osallistunut Ukrainan konfliktiin ja haluavatko lopettaa valheisiin pohjautuvan vihottelun Venäjän kanssa, vihottelun joka ylläpitää sotaa ja kärsimystä Ukrainassa, sekä pakotteita, jotka saattavat perikatoon koko euroopan, niinkuin niiden on tarkoituskin. Sillä Sodan pääasiallinen kohdehan on nimenomaan Eurooppa ja sen kansa, joka on kurjistettava ja alistettava energia ja ruokaniukkuudella orjuuteen, joka johtaa uuteen neljänteen teknologiseen vallankumoukseen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Zardex
sinimusta fani

Saisi olla enemmän Marine Le Penin äänimäärä . Eric Zemmour olisi saanut voittaa. Suomessa Persut on aivan hukassa Riikka Purran , koronan ja Naton kanssa.

En kehuisi sinimustaakaan.

Sinimustaliike on myös ihan vitsi, eikä tule pääsemään hallitukseen 5% kannatuksella. Eikä saa näkyvyyttä kuin jossain partisaani sivustolla, jota lukee melko vähäinen lukijakunta.

SinimustaFani

5% kannatus olisikin hunajaa. Mielestäni Persut ovat väärässä koronasta, niillä on väärä puheenjohtaja ja väärä Nato kanta. En pidä persuja enää kansallismielisinä.

Suomalaiset ovat todellakin tyhmiä

Ei oo Sininustan vika, jos kansa on niin tyhmää, että kannattaa kok, kepu, vihervas.

lilleri lalleri

Mielipide se on tuokin – eri asia sitten kuinka validi.
Ja hommahopojen itkulle hukkaan menevistä äänistä: rivakasta kirittäjäpuolueesta on aina hyötyä.

Joskus yllättäviä paljastuksia

Luxmburgissa prosentit oli vähän toisenlaiset, mutta suuruusluokka oli samaa luokkaa:

https://www.luxtimes.lu/en/european-union/macron-set-to-face-le-pen-in-runoff-for-french-presidency-62532216de135b923678a26b

Kannattaa aina silloin tällöin silmäillä tuotakin julkaisua. Sielä on paljon sellaista EU:stä mistä Suomessa ei puhuta halaistua sanaa. Niinkuin Suomeakin kannattaa aina välillä etsiä:

https://euobserver.com/search?query=finland