Eurooppa Politiikka

Ranskan presidentti piilottelee maan ajautuessa taas uusiin mellakoihin

Kuva Ferenc Almássy.
Ranskan ajautuessa taas väkivaltaisten mielenosoitusten kurimukseen, Ranskan presidentin olinpaikka ei ole tiedossa. Emmanuel Macron on kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Foxnews kertoo, että Pariisissa on viime aikoina mobilisoitu tuhansia poliiseja torjumaan keltaisiin liiveihin pukeutuneita mielenosoittajia. Pariisissa on jouduttu sulkemaan kauppoja ja turistikohteita mielenosoitusten vuoksi.

Ranskan mellakat saivat alkunsa, kun Emmanuel Macronin hallinto ilmoitti korottavansa polttoaineen verotusta. Pääministeri Edouard Philippe tosin joutui viime viikolla perumaan kaavaillut korotukset, mutta mellakat eivät tästä suinkaan ole laantuneet.

Hallituksen mukaan Ranskassa on mobilisoitu jopa 89 000 poliisia ennen viikonloppua kohtaamaan protestoijat.

Asettamalla kursorin alla olevan ikkunan päälle voit selata toimittaja Ferenc Almássyn ottamia kuvia Ranskan mellakoista.

Emmanuel Macron nousi valtaan vuonna 2017, ja hänen kannatuksensa on vajonnut pohjalukemiin vain vuoden aikana. Nyt kun hänen pitäisi olla selvittämässä mellakointiin johtaneita syitä, hänen olinpaikastaan ei ole tietoa. Vaikka hän on paistatellut parrasvaloissa koko valtakautensa ajan, hän pysyy poissa näyttämöltä, kun hänen läsnäoloaan kaivattaisiin eniten.

Marine Le Pen, hänen kilpailijansa vuoden 2017 presidentinvaaleissa, kehotti Macronia kohtaamaan mielenosoittajat.

– Älä piileskele Elyseessä, äläkä pyydä muita tekemään sitä, mitä ranskalaiset odottavat sinun tekevän, kuuntele heitä, Le Pen sanoi.

– Onko Macron vielä Argentiinassa? Täytyyhän hänellä mielipide olla, sanoi puolestaan vasemmistojohtaja Jean-Luc Melenchon viitaten Macronin osallistumiseen G20-kokoukseen.

Uutistoimisto AP kertoi perjantaina, että Macron on sulkeutunut Elysee-palatsiin eikä aio tulla julkisuuteen kuin vasta ensi viikolla.

YouGov-tutkimusyhtiön tekemän mielipidemittauksen mukaan Macronin kannatus on romahtanut jopa niinkin alas kuin 18 prosenttiin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit