Eurooppa Politiikka

Ranskan presidentti: terrorismin syynä on ilmastonmuutos

Pariisin Bataclanin terrori-iskun muistotilaisuus 2015. Kuva Takver / Flickr
Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi puheessaan G20-kokouksen lehdistötilaisuudessa terrorismin syynä olevan ilmastonmuutos.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron syytti puheessaan G20-kokouksessa terrorismista ilmastonmuutosta. Puhuessaan G20-kokouksen jälkeen lehdistötilaisuudessa, Macron sanoi: ”Emme voi taistella terrorismia vastaan tehokkaasti, jos emme toimi päättäväisesti maailmanlaajuista lämpenemistä vastaan”.

”Nykyään terrorismi ja huomattava ympäristömme epätasapaino ovat kytköksissä ilmaston epätasapainoon, jonka meidän kansainvälinen tuottavuusmoodimme on saanut aikaan. Meidän täytyy ratkaista nämä kysymykset, sillä kaikki on kytköksissä toisiinsa,” hän lisäsi.

Thierry Mariani, republikaanipoliitikko twiittasi: ”Terrorismi … on kytköksissä ilmaston epätasapainoon!! Kuvittelin sen liittyvän islamismiin… ”

Aurélien Legrand, Kansallisen rintaman valtuutettu, kuvaili Macronin ulostuloa ”pateettiseksi ja samaan aikaan huolestuttavaksi, sekä loukkaavaksi terrorismin uhreja kohtaan.”

Journalisti Vincent Hervouet ryöpytti Macronia:”Pariisin 19. piirissä, missä Bataclanin iskut tapahtuivat, ei ole globaalia ilmaston lämpenemistä.”

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa