Eurooppa Politiikka

Ranskan senaatti varoittaa islamismin hälyttävästä leviämisestä

Kuva Shutterstock.

Ranskan senaatin jäsenten laatimassa raportissa tarkastellaan poliittisen islamin leviämistä maassa. Tämän torjumiseksi ehdotetaan 44 toimenpidettä.

Yksi raportin päätelmistä on, että radikaali islamismi ”on polymorfista, tunkeutuu kaikille elämän alueille ja pyrkii asettamaan uuden sosiaalisen standardin hyödyntämällä yksilön vapautta”.

– Emme voi hyväksyä sitä. Nyt tai ei koskaan on reagoitava, sanoo senaattori Jacqueline Eustache-Brinio keskustaoikeistolaisten republikaanien edustajista, jotka uskovat, että radikaali islam vaikuttaa lähes koko Ranskaan.

Raportissa joitain alueita kuvataan ”islamistisiksi ekosysteemeiksi”, joissa kyseenalaistetaan eurooppalaiset periaatteet, kuten miesten ja naisten tasa-arvo ja homoseksuaalien oikeudet.

Kehityskulun torjumiseksi ehdotettujen 44 kohdan joukossa vaaditaan kiellettäväksi imaameja, joilla on yhteyksiä Muslimiveljeskuntaan. Raportissa vaaditaan myös täyttä taloudellista avoimuutta uskonnollisissa organisaatioissa, jotka saavat rahaa ulkomailta.

Islamilaisilta ryhmittymiltä, jotka haluavat rahoitusta paikallisilta viranomaisilta, olisi myös vaadittava allekirjoituksella tasavallan arvojen kunnioittamista.

Vain muutamaa kuukautta ennen raportin julkisuuteen tuloa turvallisuusviranomaiset julkaisivat asiakirjan, jossa islamistit kuvaavat ainakin 150 aluetta eri puolilla maata miehitetyiksi.

Turvallisuusviranomaiset olivat myös huolissaan islamististen puolueiden menestyksestä paikallisvaaleissa. Maubeugen kunnassa tällainen puolue sai 40 prosenttia äänistä.

Viime vuonna tehty tutkimus osoitti, että 61 prosenttia ranskalaisista ei pidä islamia yhteensopivana ranskalaisen yhteiskunnan ja sen arvojen kanssa.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit