Eurooppa

Ranskan sisäministeriö tutkii radikaali-islamilaista moskeijaa

Kuva Dickelbers / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Montpellierin lähistöllä sijaitseva moskeija on Ranskan sisäministeriön suurennuslasin alla. Moskeijan tutkinta on aloitettu jo joulukuussa 2020.

El Baraka -moskeija oli myrskyn kohteena 5 vuotta sitten, kun 20 islamistia lähti Ranskasta liittyäkseen islamilaisen valtion riveihin Syyriassa. Nyt sisäministeriö tutkii moskeijaa taas.

Sisäministeriö käynnisti vastikään laajan operaation ”islamistisen separatismin kitkemiseksi”, johon sisältyy asiakirjojen takavarikointi verotarkastusta varten ja erillinen oikeudellinen menettely el Barakan moskeijaa vastaan.

Osa tutkinnasta liittyy moskeijan laajentamiseen, jota ehdotettiin vuonna 2019, jolloin imaami ja moskeijan johtajat hakivat hankkeelle rakennuslupaa.

El Baraka on yksi 76 moskeijasta, jotka ovat olleet Ranskan hallituksen tarkkailulistalla joulukuun jälkeen. Se ei kuitenkaan ollut niiden yhdeksän moskeijan joukossa, jotka Ranska sulki viime perjantaina. Osa suljetuista moskeijoista rikkoi turvallisuusnormeja, osa oli rakennettu ilman vaadittavia lupia.

Lähde Breitbart, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa