Eurooppa Politiikka

Ranskan tuomioistuin määräsi Marine Le Penin psykiatriseen tutkimukseen

Marine Le Pen. Kuva Marine 2017.
Marine Le Pen hyökkäsi torstaina ranskalaisen tuomioistuimen päätöstä vastaan, joka määräsi hänet psykiatriseen tutkimukseen sen johdosta, että hän julkaisi joulukuussa 2015 kuvia ISIS:n tekemistä murhista Twitter-tilillään.

Ranskan Kansallisen Kokoomuksen Marine Le Pen kuvaili oikeuden päätöstä mielipuoliseksi ja sanoi, että ”tämä hallitus alkaa olemaan todella pelottava”, kertoo El Mundo. Oikeuden päätöksessä määrätään Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja menemään psykiatriseen tutkimukseen ”mahdollisimman pian”.

– Luulin, että minulla on kaikki oikeudet. Vaan ei! Koska tuomitsin Daeshin [IS arabiaksi] hirvittävät teot Twitterissä, niin ’oikeus’ määräsi minut psykiatriseen tutkimukseen!. Mihin kaikkeen he ovat valmiita?, Le Pen kirjoitti.

Tutkimuksen tarkoituksena on todentaa, ”onko hän kykenevä ymmärtämään sanoja ja vastaamaan kysymyksiin” ja ”liittyykö epäilty rikos faktuaalisiin vai asianosaisen elämänkerrallisiin tekijöihin”.

Marine Le Pen julkaisi Twitterissä 16. joulukuuta 2015 kuvia jihadistiryhmän rikoksista vastauksena journalisti Jean-Jacques Bourdin’lle, joka väitti ISIS:n ja Ranskan Front Nationalin olevan ”samankaltaisia”.

Marine Le Penin twiittaamat kuvat esittivät elävän syyrialaisen sotilaan murskaamista tankin alle, jordanialaista lentäjää, joka oli poltettu elävänä häkissä ja kuvaa USA:laisesta journalisti James Fowleystä, jonka irti leikattu pää oli asetettu nojaamaan hänen olkapäätään vasten.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit