Eurooppa Maahanmuutto

Ranskassa Dunkerquen siirtolaisleiri paloi maan tasalle afgaanien ja kurdien yhteenotoissa

Grande-Synthen siirtolaisleiri Dunkerquessa ennen tuhotumistaan tulipalossa

Dunkerquen siirtolaisleiri paloi maan tasalle tulipalossa maanantaiyönä kahden siirtolaisjengin yhteenottojen seurauksena. Poliisi joutui ampumaan kyynelkaasukranaatteja ryhmien erottamiseksi.
 Dunkerquen siirtolaisleiri tuhoutui tulipalossa maanantaiyönä, kun kaksi siirtolaisjengiä otti yhteen. Ainakin kolme siirtolaista loukkaantui afgaanien ja kurdien välisessä kahakassa.

Poliisi ampui 21 kyynelkaasukanisteria hajottaakseen kahakan Grande-Synthen leirillä kaupungin ulkopuolella, missä arviolta 1 200 siirtolaista majailee. Tulipalo syttyi noin klo 21, ja vain kaksi tuntia myöhemmin leiri oli tuhoutunut.

Kahakka ja tulipalo ovat vain  Grande-Synthen viimeisimmät ongelmat.  Leiriä oli suunnittelemassa ja perustamassa “Lääkärit ilman rajoja” -järjestö, ja tarkoitus oli tarjota humanitaarista apua sadoille ilman majapaikkaa oleville siirtolaisille Calaisin viidakoksi nimetyn leirin hajottamisen jälkeen lokakuussa 2016.

Grande-Synthe on ollut viime aikoina monenlaisten levottomuuksien tapahtumapaikkana.

Jo helmikuussa Le Monde kertoi paikan olevan altis levottomuuksiin ja tulipaloihin. Maaliskuun puolivälissä tulipalo syttyi vartiotuvassa, ja viime joulukuussa tulipalo tuhosi aluetta.

Maaliskuun alussa poliisi joutui puuttumana leirin menoon, kun viisi miestä loukkaantui tappelussa. Marraskuussa erästä miestä puukotettiin.

Maaliskuun loppuun mennessä paikalliset viranomaiset olivat valmiita sulkemana paikan.

“Enää ei ole kyse pelkästään yleisen järjestyksen palauttamisesta,” Ranskan sisäministeri Bruno Le Roux sanoi Ranskan senaatissa.

“Ranska aloittaa leirin purkamisen mahdollisimman nopeasti … Tilanteen ei voi antaa jatkua näin,” hän sanoi.

Siirtolaisten tilapäismajoitukseksi suunniteltu leiri avattiin maaliskuussa 2016, ja se koostui 300 asunnosta, peseytymistiloista, yhteiskeittiöistä, virkistysalueista sekä terveysasemasta.

Kaikki palvelut olivat siirtolaisille ilmaisia.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset

Keräämme joitain tietoja käyttäjäkokemusten parantamiseksi. Mikäli ette halua auttaa meitä, voitte kieltäytyä seurannasta GDPR-asetuksen mukaisesti. Kieltäytyminen lisää evästeen, joka on voimassa yhden vuoden. Hyväksyn, Kieltäydyn, Lisää tietoa.
669