Eurooppa Maahanmuutto

Ranskassa koronatestistä kieltäytyneitä karkotettavia siirtolaisia vankilaan

Kuva Pixabay.

Jotkut Ranskan hallinnollisissa pidätyskeskuksissa (CRA) säilytetyt siirtolaiset on lähetetty vankilaan näiden kieltäydyttyä koronatesteistä.

Viime vuoden lokakuusta lähtien joukko hallinnollisissa pidätyskeskuksissa (CRA) säilytettyjä siirtolaisia on lähetetty vankilaan, koska he ovat kieltäytyneet koronatestistä.

Joillekin kieltäytyneille siirtolaisille on annettu karkotusmääräyksen ohella vain maahantulokielto, toiset ovat lisäksi saaneet vankeusrangaistuksia, jotka vaihtelevat kolmesta viiteen kuukauteen.

Pandemian seurauksena monet maat vaativat negatiivista koronatestin tulosta, jotta maahan voi saapua. Tämä koskee myös näiden maiden kansalaisia, jotka ovat palaamassa kotimaahansa karkotuksen seurauksena.

Ranskan viranomaisten mielestä testistä kieltäytyminen merkitsee kieltäytymistä karkottamisesta, minkä vuoksi sitä pidetään rikoksena, josta voidaan määrätä vankeusrangaistus.

Monille ihmisoikeusasianajajille asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen.

– … ei ole lakitekstiä, joka tekisi koronatestistä kieltäytymisen rikokseksi, joten [jonkun lähettäminen vankilaan] on laitonta, toteaa asianajaja Nicolas De Sa-Pallix.

Kun vankeustuomio on kärsitty, siirtolaiset lähetetään jälleen takaisin pidätyskeskukseen odottamaan koronatestiä ja karkotusta. Joskus uusi testistä kieltäytyminen johtaa uuteen vankeusrangaistukseen.

Lähde Infomigrants.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa