Eurooppa Rikos

Ranskassa tuomittiin Pariisin vuoden 2015 terrori-iskuista syytettyjä

Kuva Valentina Calà / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Keskiviikkona oikeus tuomitsi 13 henkilöä vuoden 2015 islamistisista terrori-iskuista Pariisissa. Iskut kohdistuivat satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen ja juutalaisen supermarketin asiakkaisiin tammikuussa 2015.

Ympärivuorokautisen suojelun alaisena elävä Charlie Hebdo -lehden päätoimittaja Laurent ”Riss” Sourisseau oli myös seuraamassa oikeudenkäyntiä.

– Tämä on ollut tuskallista. Tämä on ollut osa suruprosessiamme, tarpeellinen ja välttämätön, Charlie Hebdon lakimies Richard Malka sanoi.

Varsinaiset tekijät loistivat poissaolollaan, sillä turvallisuusjoukot saivat kaikki kolme hengiltä iskujen tapahduttua.

Pääsyytetty Ali Riza Polat tuomittiin 30 vuoden vankeusrangaistukseen, sillä syytteen mukaan hän oli tiennyt kaverinsa Amedy Coulibalyn iskuja koskevista suunnitelmista.

Oikeus antoi kaikkiaan 13 tuomiota. Kaksi tuomituista, Hayat Boumedienne ja Mohamed Belhoucine tuomittiin poissaolevina. Miehet ovat matkanneet Syyriaan ja ovat oletettavasti jo kuolleet. Boumediennelle langetettiin 30 vuoden vankeustuomio ja Belhoucinelle elinkautinen.

Neljästoista syytetty jätettiin tuomitsematta, sillä hänet tuomittiin aiemmin tänä vuonna terrorismioikeudenkäynnissä ja henkilö lienee jo kuollut.

Tammikuun 2015 islamistissa terrori-iskuissa menehtyi 17 ihmistä kolmen päivän aikana.

Charlie Hebdon iskussa menehtyi 12 ihmistä. Isku oli kosto islaminuskoisten profeetta Muhammedin karikatyyrien julkaisemisesta.Iskun suorittivat veljekset Said ja Cherif Kouachi.

Amedy Coulibaly murhasi ranskalaisen poliisinaisen ja otti panttivankeja Hyper Cacher -marketissa. Poliisin lisäksi iskussa menehtyi neljä juutalaismiestä.

Lähde The Local.fr.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa