Kotimaa Rikos

Rasistiksi solvaaminen toi kahdelle sakkotuomiot

Kuvakaappaus Junes Lokan Facebook-video.
Syksyllä 2017 pidetyssä katujuhlassa sattuneessa välikohtauksessa kaksi tapahtumassa esiintyneen yhtyeen jäsentä solvasi paikalla ollutta vanhempaa mieshenkilöä. Vantaan käräjäoikeus antoi 2.10 näille LOVE SPORT -yhtyeen jäsenille sakkotuomiot.

Lauantaina 29.7.2017 Tikkurilan Asematiellä pidettiin Tiksi Block Party. Tapahtumaa varjosti epämiellyttävä tapaus, kun paikalla soittaneen LOVE SPORT – yhtyeen jäsen hyökkäsi paikalla olleen Pertti Nykäsen kimppuun ja yritti estää tätä kuvaamasta tapahtumaa. Myös esiintymislavalta esitettiin Nykästä halventavia kommentteja.

Pertti Nykänen teki tapahtuneesta rikosilmoituksen, ja Vantaan käräjäoikeus antoi asiasta päätöksen 2.10.2018.

Syyttäjän todisteena esittämästä videotallenteesta ilmenee, että ”vastaajat ovat kuuluneet Tikkurilassa esiintymässä olleeseen bändiin, mikä on soittanut ulkoilmakonsertissa, mihin yleisöllä on ollut vapaa pääsy. Yleisöä on tullut paikalle ja Nykänen on ollut yleisön joukossa. Tuossa yhteydessä vastaajien huomio on kiinnittynyt yleisön joukossa olleeseen Nykäseen, joka on kuvannut bändin esiintymistä. Vastaajat eivät ole halunneet Nykäsen jatkavan kuvaamista ja he ovat ilmeisesti tunnistaneet Nykäsen myös henkilönä.”

Aki Pohjankyrö oli halventanut Pertti Nykästä kutsumalla häntä mikrofonin välityksellä rasistiksi, rasistiääliöksi ja pelleksi sekä pyytämällä häntä painumaan helvettiin.

Teemu Tanner puolestaan oli halventanut Pertti Nykästä käskemällä häntä painumaan vittuun ja kutsumalla häntä mikrofonin välityksellä runkkariksi ja suvaitsemattomaksi.

Molempien vastaajien käytös oli vaikuttanut aggressiiviselta. Nykänen ei käräjäoikeuden mukaan ollut millään tavalla provosoinut tilannetta.

Käräjäoikeuden mukaan Aki Pohjankyrö ja Teemu Tanner ovat syyllistyneet kunnianloukkaukseen Pertti Nykästä kohtaan.

Rangaistusseuraamus

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi molemmat syytettynä olleet kunnianloukkauksesta sakkorangaistukseen.

Aki Pohjankyrö velvoitettiin korvaamaan Nykäselle kunnianloukkauksen aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä 300 euroa. Hänelle määrättiin maksettavaksi 15 päiväsakkoa à 29,00 euroa = 435,00 euroa.

Teemu Tanner velvoitettiin korvaamaan Nykäselle kunnianloukkauksen aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä 300 euroa. Hänelle määrättiin maksettavaksi 15 päiväsakkoa à 20,00 euroa = 300,00 euroa

Junes Lokan Facebook-sivulla oleva video sisältää tilanteesta kuvattua aineistoa.

Is It Ok To Punch A Nazi -levy nyt saatavillaVinyylinäLOVE SPORT

Publiée par Junes Lokka sur Dimanche 30 juillet 2017

Otsikkoa muutettu 3.10 klo 11:06

  • 950
    Shares

Liity kannattajajäseneksi