Eurooppa

Ratsia klaanipäällikön äidin hautajaisissa Berliinissä – paikalla 250 poliisia

Kuva JouWatch / Flickr.

Berliinin poliisi varautui Neuköllnissä vaikuttavan klaanipäällikkö Issa Remmon äidin hautajaisiin vankalla miehityksellä. Koska Saksassa vallitsevat korona-aikana tiukat kokoontumissäännöt, oli poliisi 250 miehen voimalla valmistautunut vappuviikon maanantaina pidettyihin hautajaisiin.

Poliisilla oli aihetta epäillä, ettei tunnetun suurperheen kokoontuminen pysy sallitun 20 hengen hautajaisseurueen puitteissa. Poliisipäällikkö Barbara Slowik tähdensi julkisesti, että viranomaistoimien tarkoitus oli ainoastaan huolehtia kokoontumissääntöjen noudattamisesta.

Viranomaiset kuuluttivat kovaäänisten kautta hautajaisiin kokoontuvalle väelle, ettei suuren joukon kokoontuminen vallitsevissa oloissa ole sallittua. Suurperheen edustajille oli jo aiemmin tehty tiettäväksi, että hallituksen antamia kokoontumisohjeita on noudatettava.

Klaanijohtajan äiti oli kuollut vappuviikkoa edeltävällä viikolla. Noina päivänä oli sairaalan edustalle jo kokoontunut kymmenittäin sukulaisia. Tilanne oli välillä kaoottinen klaanin jäsenten ja poliisien jahdatessa toisiaan.

Torstaina, viikko ennen vapunaattoa, oli poliisin puututtava tilanteeseen Neuköllnissä sijaitsevalla huvilalla. Tutkinta 47 henkilön harjoittamasta korona-sääntöjen rikkomisesta käynnistyi. Tuolloinkin oli perhettä muistutettu ennalta sääntöjen noudattamisesta.

Viime maanantaina Tempelhofin lähistöllä sijaitsevan moskeijan hautausmaalle oli kokoontunut 150 suurperheen jäsentä, jotka tahtoivat jättää jäähyväisensä vainajalle. Järjestyksestä huolehtimaan oli saapunut 250 poliisia.

Vaikka hautajaisiin osanotolle on säädetty yläraja, päätti poliisi sallia kaikkien pääsyn haudalle, kuitenkin ennalta kirjallisesti ilmoitetussa järjestyksessä 20 henkilöä kerrallaan. Jokaisen henkilöllisyys tarkastettiin. Poliisipartiot olivat paikalla myös haudalla. Tilaisuus sujui lopulta rauhallisesti ainoastaan yhden henkilön aiheuttaessa välikohtauksen.

Berliinissä on useita arabitaustaisia klaaneja. Jotkin niistä hallitsevat kokonaisia kortteleita. Klaanien toiminta on näkyvää myös Ruhrin alueella ja Niedersachsenissa.

Remmon suurperhe, jonka juuret ovat nykyisen Turkin alueella lähellä Syyriaa, siirtyi Saksaan Libanonista 1980-luvulla. Klaanin rikollisten jäsenten tilille lasketaan väkivalta- ja pahoinpitelyrikoksia, suojelurahan kiristystä, ryöstöjä, huumekauppaa, varastetun tavaran kaupittelua, varkauksia, laittomien aseiden hallussapitoa, myös murhia.

Lähteet RTL, Der Westen.

Lisää tietoa Eurooppaan tuoduista Lähi-idän klaanikulttuureista löydät täältä:
Lähi-idän klaanikulttuurit – Paljon vanhempi kuin islam
Lähi-idän klaanikulttuurit – Klaanien hierarkia määrittelee yhteiskunnallisen aseman

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit