Kotimaa Politiikka

Rattijuopumusten muuntorangaistuksista äänestettiin lakivaliokunnassa

Kuva Pixabay / CC0 Creative Commons.
Rattijuopumusten muuntorangaistuksista käytiin tänään tiukka äänestys lakivaliokunnassa.

Eduskunnan lakivaliokunnassa käytiin tänään tiistaina tiukka äänestys hallituksen esityksestä, jonka myötä maksamatta jääviä rattijuopumussakkoja ei enää muuteta vankeudeksi kuten nykyään tehdään.

Hallituspuolueet voittivat niukasti äänin 7–6. Hallituksen esityksen puolesta äänesti: KOK 3, KESK 2, SIN 2.

Perussuomalaiset jättivät hallituksen esityksen käsittelyssä vastalauseen, jota asettuivat tukemaan kaikki muutkin paikalla olleet oppositioedustajat (SDP 2, VIHR 1, KD 1, VAS 1).

Hallituksen esitys on saanut voimakasta kritiikkiä syksyn aikana. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio on sanonut esityksen johtavan rattijuoppojen piittaamattomuuteen laista sekä rattijuopumusten määrän kasvuun. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri on ihmetellyt, että samaan aikaan kun Suomessa puhutaan vankeusrangaistuksista vihapuheelle, voi rattijuopumuksesta selvitä rankaisematta, jos jättää sakon maksamatta.

Lakivaliokunnassa tänään jätetyssä vastalauseessa moitittiin myös hallituksen heikentävän oikeusturvaa rahan säästämiseksi.

Oikeusvaltiossa ei mielestäni toimita siten, että säästösyiden takia rattijuopumuksesta ei laiteta rikollista vankilaan, lakivaliokunnassa vastalauseen esittänyt juristikansanedustaja Ville Tavio kommentoi.

  • 43
    Shares