Eurooppa Rikos

Rikolliset suurperheet sodassa valtiota vastaan

Kuva Shutterstock.

Arabien rikolliset suurperheet ovat esteettömästi vallanneet katuja ja asuinalueita Saksan suurkaupungeissa.

Vieraan maailman toimintatavat näkyvät Saksan suurkaupunkien kaduilla kulttuurien välisenä taisteluna, kertoo Spiegel. Poliitikot ja tuomarit, joista osa väittää kyseessä olevan vain medialle uusi hysteerisen mässäilyn aihe, eivät ole aiemmin puuttuneet asiaan, joka on jätetty ylikuormitetun poliisin hoidettavaksi. Vasta nyt, vuosien toimettomuuden jälkeen, poliitikot ovat havahtuneet ja käsittävät, kuinka paljon maaperää rikollisille arabiklaaneille on jo menetty.

Valtio taistelee lakeihin kirjatun oikeusjärjestelmänsä kanssa rikollisten klaanien arvomaailmaa vastaan, jossa vahvimman oikeus voittaa lakikirjan oikeudet. Perheen kunnia on perustuslaki, ja vastustajan pää kohtaa pesäpallomailan. Etenkään Berliinin senaatti ei ole parin viime vuosikymmenen aikaan juurikaan puolustanut asuinalueita rikollisklaanien valta- ja reviirivaateilta.

– On ollut samantekevää, mikä puolue tai koalitio on hallinnut, yksikään näistä ei ole suhtautunut asiaan riittävän vakavasti, sanoo sosiaalidemokraattien (SPD) kansanedustaja ja sisäasiain asiantuntija Tom Schreiber.

Poliisiviranomaisten keskuudessa tilanne ei näytä yhtään paremmalta. Esimerkiksi Nordrhein-Westfalenissa, jossa toinen arabiperhekoplien keskittymistä sijaitsee, poliisi on kirjannut viimeisten kolmen vuoden aikana yli 14 000 klaanien jäsenien tekemää rikosta. Äskettäisessä asiantuntijakokouksessa Essenissä Nordrhein-Westfalenin sisäministeri Herbert Reul myönsi poliitikkojen aliarvioineen tilannetta jo aivan liian kauan. Asiaan puuttuminen olisi ollut ehdottomasti tarpeen ”oikeusvaltiota vastaan kohdistuvan suoran rintamahyökkäyksen” takia.

Nyt Reul sanoo haluavansa ”tehdä täsmäiskuja” muun muassa lähettämällä verotarkastajia klaanien hallitsemiin Sisha-baareihin (vesipiippubaari). Aikeena on tarkastaa, onko tupakasta maksettu asianmukaisesti verot. Täsmäiskuihin kuuluu myös viriteltyjen, egoa korostavien autojen poistaminen liikenteestä – ainoa noissa piireissä saksalaista osaamista arvostava tekijä näyttää olevan Mercedes-tähti.

Berliinin sisäasiainsenaattori, sosiaalidemokraattien (SPD) Andreas Geisel yhtyy Reulin kantaan ja sanoo, että kaavaillut toimet tulevat ”tekemään heidän elämästään epämukavaa”.

– Meidän tulee saada nämä henkilöt olemaan jatkuvasti varuillaan ja varpaillaan, Geisel muistuttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit