Eurooppa

Rikollisjengit Ruotsissa: ”Poliisit ovat vain ärsyttäviä kärpäsiä”

Kuva Albin Olsson / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ruotsin rikollisjengit eivät ole huolestuneita Ruotsin poliisin puuttumisesta jatkuvasti lisääntyvään jengirikollisuuteen. He ottavat vallan Ruotsissa ja pitävät poliisia lähinnä epämiellyttävinä kärpäsinä, mikäli Göteborgs Posten -lehden kolumnisti Hamid Zafaria on uskominen.

Hamid Zafar kuvailee kolumnissaan, kuinka rikolliset laajentavat jatkuvasti valtaansa. Kun naisopettaja ilmoitti poliisille nähneensä aseistettuja poikia keskellä kirkasta päivää, hänet väijytettiin kadulla, revittiin ulos autosta, siepattiin ja hakattiin.

Lait eivät ole saaneet aikaan ongelmaa. Syyllisiä ovat poliitikot, jotka toistavat toistamasta päästyään, että ”tämä ei ole hyväksyttävää”. Zafar kiteyttää uuden Ruotsin muutamaan lauseeseen.

Rikollisjengit eivät pelkää poliisia eikä poliisi juurikaan kiinnosta niitä. Rikollisten pääpaino on kilpailevissa jengeissä, rahassa, huumeissa ja alueen hallinnassa.

Jengien liikkumatila on suhteellisen suuri, koska rangaistukset ovat kovin lieviä. Muutkin ovat myös havainneet tämän, ja välttyäkseen joutumasta rikollisten silmätikuksi, asioista tietävät kieltäytyvät todistamasta oikeudessa.

Poliisikin on vain harmiton kärpänen joka pörrää ympäriinsä häiriten hieman rikollisjengien toimia.

Ruotsiin Hamid Zafar on saapunut Afganistanista. Opiskelujen jälkeen hän on toiminut Biskopsgårdenissa rehtorina ja saanut aiemmin monialaisista ongelmista kärsineestä koulusta turvallisen työ- ja opiskelupaikan. Nyt hän toimii Jönköpingin sivistysjohtajana.

  • 260
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset