Eurooppa Rikos

Rinkebyssä iso mellakka – ikkunoita rikki ja autoja tuleen

Rinkebyssä Tukholmassa syttyi maanantai-iltana iso mellakka, joka jatkui ainakin vielä puolen yön aikaan. Tietojen mukaan mellakointi sai alkunsa Rinkebyn torilla noin klo 20.00 aikaan, kun poliisi tarkasti tunnelbanassa henkilöä. Poliisien noustua maan pinnalle, heitä alettiin kivittää ja heitellä esineillä. Sen jälkeen monikymmenpäinen uusruotsalaisten joukkio kävi poliisin kimppuun lähitaisteluelkein ja poliisi joutui ampumaan varoituslaukauksia ilmaan.

Samaan aikaan sytytettiin torin viereisellä parkkipaikalla kymmenkunta autoa tuleen ja tilanne meni niin pahaksi, että poliisi joutui perääntymään alueelta ja ainakin muutama poliisi joutui hakeutumaan sairaalahoitoon pienempien vammojen takia. Palomiehet eivät ajaneet alueelle, vaan autot saivat palaa rauhassa.


Tilanne rauhoittui jonkin verran, kunnes klo 21.30 jälkeen uusruotsalaisia kertyi Rinkebyn torille uudestaan ja he aloittivat systemaattisen paikkojen särkemisen. Toistakymmentä ikkunaa särjettiin, maasta revittiin katukiviä, joita heiteltiin ja roskiksia heiteltiin maahan. Torin Lidliin murtauduttiin ja kymmenet nuorukaiset kantoivat kaupasta olutta ja energiajuomaa ulos. Myös muihin torin liikkeisiin murtauduttiin, mutta illalla tilanne oli siinä määrin kaaosmainen, että tarkkoja vahinkoja oli vaikea arvioida.

Poliisi ei uskaltanut tulla alueelle kun mellakka oli pahimmillaan vaan se odotti useiden partioiden voimin kauempana. Torilla oli noin 30-50 mellakoitsijaa ja torin reunamilla saman verran katsojia. Kun pahin mellakka klo 23.30 jälkeen hiipui, saapui poliisi paikalle mellakkavarustein.

Mellakoitsijat olivat afrikkalaisia ja arabeja.

Alla olevan videon saa katsottua, kun asettaa kursorin kuvan päälle ja hiiren oikean puoleisen näppäimen kautta käynnistää toiston.


Aamulla jälki oli lohdutonta. Paikalla oli palaneita autonromuja. Suurin osa oli ehditty siivota ruokatuntiin mennessä.
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit