Kotimaa Politiikka

Risikko: Suomen turvallisuusympäristön muutoksesta ei selvitä puhumalla

Kuva: Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia

Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut aiempaa huonommaksi. Kansainväliset konfliktit ja kriisit eri puolilla maailmaa heijastuvat nopeasti kotimaamme turvallisuuteen.

Kuva: Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia

Sisäministeri Paula Risikko kiinnitti huomiota turvallisuustilanteen nopeaan heikkenemiseen puhuessaan eduskunnassa 20.4. käydyssä sisäisen turvallisuuden selonteon palautekeskustelussa.

– Turvallisuusympäristömme muutos on niin nopeaa, että vain vuosi sitten tehdyn sisäisen turvallisuuden selonteon jälkeenkin tilanne on heikentynyt. Tapahtumat naapurimaissamme koskettivat, emmekä voi ummistaa silmiämme. Jotta kansalaisten turvallisuus voidaan taata, viranomaisten on kyettävä vastamaan sekä uusiin että vanhoihin uhkiin, sisäministeri Risikko sanoi.

Risikon mukaan Suomen hallitus on tunnistanut tapahtuneen muutoksen. Huhtikuun lopulla, hallituskauden puolivälitarkastelussa käydään läpi hallitusohjelman toteutumista ja sovitaan tarvittavista lisätoimista. Turvallisuus on päätetty nostaa yhdeksi painopisteeksi.

– Turvallisuustilanne edellyttää meiltä toimia. Sekä viranomaisten toimivaltuuksiin liittyviä lainsäädäntötoimia että turvallisuusviranomaisten suorituskykyä ja määrärahatasoa on tarkistettava vastaamaan muuttunutta turvallisuustilannetta. Muutokseen vastaaminen on omissa käsissämme, pelkästään puhumalla emme voi jatkaa, sisäministeri painotti.

Sisäministeriö

  • 58
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset