Kotimaa Rikos

Risteilyn tyly loppu – mies käytti hyväkseen naisen ruoka-allergioita ja raiskasi

Turun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Laivaristeily sai tylyn päätöksen, kun ulkomaalaismies raiskasi naisen, joka voi pahoin syömänsä ruoan vuoksi.

Helmikuussa 2017 nainen lähti laivan ravintolaan muutamalle paukulle, jotta nukkuisi paremmin. Kun hänen tapaamansa ahvenanmaalaiset poistuivat laivasta Långnäsissä, nainen lähti hyttiinsä. Menomatkalla hän alkoi voimaan pahoin syömänsä ruoan vuoksi. Tällöin ilmeisesti Lähi-idästä lähtöisin mies lyöttäytyi hänen seuraansa.

Hytissä nainen istui sänkynsä laidalla ja riisui housut, koska niissä oli oksennusta. Nainen ei pysty syömään riisiä, pastaa tai vaaleata leipää tulematta pahoinvointiseksi.

Pahoinvoiva nainen meni kyljelleen makaamaan, jolloin hyttiin mukaan tullut mies kuvasi hänen takapuoltaan ja samalla hyväili häntä.

Nainen todennäköisesti pyörtyi mutta heräsi, kun mies painoi häntä selälleen sänkyyn. Nainen pyristeli ja potki vastaan, mutta vastarinta ei auttanut, sillä mies oli voimakkaampi.

Mies työnsi sormensa naisen sisään ja tyydytti samalla itseään, jolloin nainen puolestaan yritti työntää sormensa miehen silmiin. Kun mies kesken toimituksensa kävi WC:ssä, nainen otti esille veitsen, jolla uhkasi iskeä miestä tämän palattua.

Mies häipyi, ja nainen lähti ilmoittamaan vartijalle veitsi edelleen mukanaan, että hänet on raiskattu. Humalassa nainen ei kokenut olleensa, sillä hän oli juonut illan aikana 2-3 olutta ja yhden drinkin.

Oikeudessa mies väitti, että seksiä oli aloiteltu yhdessä tuumin, kunnes nainen oli yhtäkkiä vetänyt puukon esille ja alkanut riehumaan.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, että nainen ei sairautensa ja avuttoman tilansa vuoksi voinut tehdä vastarintaa eikä voinut puolustaa itseään. Naisen kertoma sai tukea sivullisilta.

Mies oli syyllistynyt raiskaukseen, mistä tuomioksi tuli 1 vuoden 8 kuukautta ehdotonta vankeutta. Vuonna 1990 syntynyt mies on vuonna 2017 tuomittu vuotta aiemmin tapahtuneesta pahoinpitelystä ehdolliseen vankeusrangaistukseen, mutta tällä ei kuitenkaan ollut ratkaisevaa merkitystä raiskausta käsiteltäessä.

Lisäksi mies joutuu korvaamaan naiselle 3200 euroa erilaisia kärsimyskorvauksia.

Naisen avustajan palkkion 1895 euroa tuomittu joutuu korvaamaan valtiolle. Miehen puolustajan palkkio oli 1534 euroa, mikä jää valtion vahingoksi miehen taloudellisten olojen vuoksi.

Lähde Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomio.

  • 294
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset