Eurooppa Talous

Rooman klubi: Kehitysapurahoja on nostettava reilusti

Kuva HM / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Rooma klubin Saksan osaston viime vuonna valittu presidentti vaatii teollisuusmailta reilua korotusta kehitysapurahoihin.

Rooman klubin (Club of Rome) presidentti Mojib Latif on Kielissä vaikuttava ilmastotutkija, jonka mielestä teollisuusmailta tulisi odottaa suurempaa kehitysyhteistyötä kolmansien maiden kanssa.

– Kehitysapurahojen budjetteja olisi lisättävä reilusti eikä rakennettava muureja ”linnoitus Euroopan” ympärille, kertoo Latif.

Hänen mielestään vain kehittämällä kehitysmaiden elintasoa on mahdollista saada väestönkasvua kuriin.

– Hyvinvointi ja koulutus, tasa-arvo naisten ja miesten välillä, nämä kaikki johtavat siihen, että hallitsematon väestönkasvu voidaan saada kontrolliin. Tästä on keskusteltu vuosikymmeniä, mutta teot ovat jääneet vähäisiksi, kertoo professori.

Professorin mukaan teollisuusmaat eivät tee riittävästi asian hyväksi.

– Me olemme tukeneet menneisyydessä liian kauan korruptoituneita ja diktatorisia hallituksia pelkkiin taloudellisiin näkökulmiin perustuen. Tämän on loputtava. Maissa, joissa ei ole tasa-arvoa, koulutusta laajoille kansanosille eikä naisten itsemääräämisoikeuksia, meidän ei tulisi toimia ollenkaan, sanoo ilmastotutkija.

Lähteet: Club of Rome, Wikipedia Club of Rome (Suomi), Kieler Nachrichten, Dresdner Neueste Nachrichten

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa