Kotimaa Rikos

Rovaniemen hovioikeus kovensi syyrialaisen tuomiota seksuaalirikoksista

Barhum Abdullhadi Oulun käräjäoikeudessa 26.2.2019. Kuva Petri Saarela.

Rovaniemen hovioikeus on koventanut 22-vuotiaan syyrialaisen Barhum Abdullhadin tuomiota.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa syyrialaisen Barhum Abdullhadin 2 vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Ylen mukaan tuomio piteni hovissa kolmeen vuoteen, sillä hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen raiskauksen sijasta törkeään raiskaukseen. Syyttäjä oli heti tuomion julistamisen jälkeen maaliskuussa tuomiosta eri mieltä ja vaati raiskaus-rikosnimikkeen muuttamista törkeäksi raiskaukseksi hovissa.

Barhum oli 17.11.2018 tavatessaan 14-vuotiaan uhrin kosketellut, puristellut ja nuollut tämän rintoja tunkemalla kätensä uhrin vaatteiden alle ja työntämällä päänsä uhrin paidan sisään pidellen toisella kädellä kiinni selästä.

Toisella kerralla samana päivänä Barhum oli vienyt uhrin kainaloiden alta kiinni pitäen metsikköön ja olkapäistä kiinni pitäen työntänyt uhrin pensaikkoon. Barhum oli työntänyt käsiään uhrin housuihin ja paidan sisään ja sitten raiskannut uhrin pakottamalla tämän ottamaan peniksen suuhun. Uhri oli yrittänyt vastustaa tekoa muun muassa työntämällä Barhumia pois.

Käräjäoikeuden mukaan rangaistavuutta lisäsi se, että teossa on käytetty hyväksi lapsen kiinnostusta kokeilla tupakkaa ja alkoholia. Käräjäoikeus piti tekoa myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Barhum on kiistänyt syyllistyneensä teoissa rikoksiin.

  • 1.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset