Eurooppa

Rowan Atkinson vertaa cancel-kulttuuria keskiaikaiseen roistojoukkoon, joka etsii poltettavaa

Rowan Atkinson. Kuva Jack / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Brittiläinen näyttelijä Rowan Atkinson ei hyväksy viihdeteollisuuden edustajien pääosan omaksumaa asennetta ja kuvailee cancel-kulttuuria ”digitaaliseksi vastineeksi kaduilla vaeltavasta keskiaikaisesta väkijoukosta, joka etsii poltettavaa”.

Cancel-kulttuuriksi kutsutaan ajatusmaailmaa, jossa ”vääränlaiset” mielipiteet ja ”vääränlainen” historiankirjoitus sekä ”vääränlaiset” muistomerkit pyritään poistamaan ja niitä esittävien maine pilaamaan.

Muun muassa Mr. Beania ja salaista agenttia Johnny Englishiä näytellyt Rowan Atkinson ei hyväksy ajatusmaailmaa, joka on cancel-kulttuurin taustalla.

– Verkossa ongelma on se, että algoritmi päättää, mitä haluamme nähdä, ja se lopulta luo yksinkertaisen, binäärisen näkemyksen yhteiskunnasta, näyttelijä sanoo.

– Olet joko meidän puolellamme tai meitä vastaan. Ja jos olet meitä vastaan, ansaitset ”canceloinnin”, Atkinson jatkaa.

Rowan Atkinsonin mielestä on ratkaisevan tärkeää, että yhteiskunnassa esitetään mielipiteitä laajalla skaalalla, mutta tässä vaiheessa meillä on ”digitaalinen vastine kaduilla vaeltavasta keskiaikaisesta väkijoukosta, joka etsii poltettavaa henkilöä. ”

– Joten se on pelottavaa kenelle tahansa, joka joutuu väkijoukon uhriksi, ja se saa minut pelkäämään tulevaisuutta, Atkinson toteaa.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit