Kotimaa

Rukoushetket estivät työsuhteen

Helsingin käräjäoikeus. Kuva MakeF / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.5

Työsuhde kaatui Helsingissä rukoushetkiin. Työhönottajat epäilivät miehen hakevan työpaikkaa vain lähellä sijaitsevan moskeijan vuoksi.

Muslimimies oli vuonna 2016 valittu Helsingin kaupungille projekti-insinööriksi. Töiden aloittaminen oli Iltasanomien mukaan enää työsopimuksen allekirjoittamisesta kinni, mutta sitten tulivat puheeksi rukoushetket.

Mies kertoi tulevan työnantajan edustajille, asuntotuotannon toimitusjohtajaa sijaistavalle rakentamispäällikölle sekä HR-vastaavalle, että hän tarvitsee tunnin verran palkatonta vapaata joka perjantai islamilaista rukoushetkeä varten.

Ilmoitus oli johtanut tunnelman kiristymiseen, ja työsuhdeasia oli jätetty odottamaan asuntotuotannon toimitusjohtajan paluuta vapaalta. Työnantajan edustajien päätelmä oli, että mies haki työpaikkaa vain lähellä sijaitsevan moskeijan vuoksi, joten työsuhde jäi lopulta solmimatta.

Asiasta seurasi oikeuskäsittely, ja käräjäoikeus tuomitsi toimitusjohtajan työsyrjinnästä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Ennen oikeudenkäyntiä Helsingin kaupunki teki miehen kanssa sovintosopimuksen ja maksoi tälle korvauksia 36 000 euroa.

  • 302
    Shares

Liity kannattajajäseneksi