Eurooppa Rikos

Ruotsalainen aktivisti yritti estää perheväkivallasta tuomitun afgaanin karkotuksen – sai sakkorangaistuksen ilmailurikkomuksesta

Elin Ersson. Kuvakaappaus Youtube.

Aktivisti Elin Ersson, joka viime kesänä yritti estää afgaanin lähdön Ruotsista, on tuomittu ilmailurikkomuksesta sakkoihin.

22-vuotias ruotsalainen aktivisti Elin Ersson on tuomittu Göteborgin käräjäoikeudessa 3 000 kruunun sakkoihin ilmailurikkomuksesta, kertoo Expressen.

Syyttäjä vaati aktivistille 14 päivää vankeutta, mutta oikeus tyytyi sakkorangaistukseen.

Erssonin tavoitteena oli estää erään 26-vuotiaan afgaanin karkotus Ruotsista. Aktivistin noustessa koneeseen hän havaitsi, että lennolla ollut afgaani olikin aivan toinen.

Ersson päätti erehdyksestä huolimatta toteuttaa performanssinsa. Hän kieltäytyi istumasta paikalleen, kunnes afgaani olisi poistettu koneesta. Lopulta molemmat, sekä Ersson että 52-vuotias perheväkivallasta tuomittu ja vapaaehtoisesti Ruotsista poistumassa ollut afgaani, poistettiin lennolta.

26-vuotias afgaani poistettiin maasta seuraavana päivänä ja 52-vuotias afgaani kuukautta myöhemmin. Erssonin vankeinhoitolaitokselle aiheuttamat lisäkustannukset on arvioitu 240 000 kruunuksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit