Eurooppa Rikos

Ruotsalainen imaami siirsi islamilaiselle esikoululle tarkoitettua rahaa yksityishenkilöille ohi kirjanpidon

Kuva Pixabay.

Islamilaisen esikouluosuuskunnan rahastonhoitajana toiminut umeålainen imaami siirsi yksityishenkilöille miljoonia kruunuja ohi kirjanpidon.

Umeålainen imaami siirsi esikouluosuuskunnan kassasta islamilaiselle Bilaal-esikoululle tarkoitettuja varoja useille yksityishenkilöille. Imaami ei tehnyt rahasiirroista kirjanpitomerkintöjä.  Toukokuun alussa pidätettyä imaamia uhkaa nyt karkotus.

Ruotsin veroviranomainen löysi vuosi sitten Bilaal-esikoulua hallinnoivan osuuskunnan kirjanpidosta merkittäviä puutteita vuosien 2015-16 kirjauksista, kertoo SVT. Rahastonhoitajana toimi tuolloin umeålainen imaami.

Osuuskunnalla on toimintaa Umeåssa, Gävlessä ja Söderhamnissa. Kirjanpidon epäselvyydet koskevat Umeån ja Gävlen toimintoja, ja rahasiirtoja osuuskunnan tililtä on tehty hallituksen jäsenille sekä yksityishenkilöille. Ilman kirjanpitomerkintöjä siirrettyjä varoja on kaikkiaan noin 2 miljoonaa Ruotsin kruunua, ja kaikki rahasiirrot on tehty Ruotsissa asuville henkilöille.

Magan Barre esikouluyhteisöstä kertoo, että veroviranomaisen päätöksestä on valitettu. Veroviranomaiselle osoitetussa kirjeessä osuuskunta valittelee myös sinisilmäistä luottamusta imaamiin rahastonhoitajana.

– Hän lainaili sinne tänne ja uskoi saavansa rahat takaisin …, puheenjohtaja kirjoittaa.

Veroviranomaisten aloitettua tutkimuksensa imaami erotettiin rahastonhoitajan tehtävästä, mutta hän sai tuolloin säilyttää paikkansa osuuskunnan hallituksessa. Kun Säpo pidätti hänet, hänet erotettiin myös hallituksesta.

  • 624
    Shares

Liity kannattajajäseneksi