Eurooppa Rikos

Ruotsalainen moskeijan johtaja lukitsi perheensä kotiin ja pahoinpiteli lapsia kebabtangolla – 8 vuotta vankeutta

Kuva Marco Verch / Flickr / CC BY 2.0

Hässleholmissa kuusi lasta ja vaimo joutuivat elämään moskeijan johtaja Ismail Darragin sadistisessa ja ääriuskonnollisessa komennossa. Perheen ylläpito rahoitettiin pakottamalla vanhin tytär näyttelemään vammaista. Viime syyskuussa perhe kuitenkin pääsi pakenemaan miestä, joka nyt on tuomittu kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen.

Irakilainen Ismail Darragi saapui perheensä kanssa Ruotsiin vuonna 2006 hakemaan turvapaikkaa. Vuonna 2016 hän hankki Hässleholmista kaksikerroksisen asunnon, jossa kuusilapsinen perhe asui.

Naapurit osasivat epäillä, että perheen kaikki asiat eivät ole kunnossa. Vaimoa ja lapsia ei juuri koskaan näkynyt ulkosalla eivätkä he ottaneet minkäänlaista kontaktia naapurustoon. Perheen isä Ismail piti tiukkaa kuria, perheen lapset eivät saaneet leikkiä vastakkaista sukupuolta olevien lasten kanssa ja tytöt joutuivat käyttämään huivia.

Myös koulussa oli havaittu perheen eristäytyneisyys. Darragi nouti lapset usein koulusta eivätkä nämä saaneet osallistua koulun yhteisiin virkistystapahtumiin. Darragi erottui jopa muiden muslimien joukosta. Hän ei asioinut naisten kanssa ja varoi koskemasta heidän käteensä.

Kun lapset ja vaimo syksyllä 2019 saapuivat Hässleholmin sosiaalitoimeen kertomaan vuosien aikana kokemansa, koko karmeus alkoi paljastumaan.

Poliisikuulusteluissa selvisi, että Darragi oli uhannut teurastaa perheensä, jos nämä eivät noudata islamin lakia. Darragi oli myös potkinut ja lyönyt perheenjäseniään säännöllisesti ja kuristanut tyttäriään kaulan ympäri kiedotuilla legginseillä, jos lasten tekemiset eivät sattuneet miellyttämään. Mies oli myös pahoinpidellyt lapsia kebabtangolla.

Perheen toimeentulon Darragi rahoitti pakottamalla vanhimman tyttärensä näyttelemään vammaista. Darragi nosti laittomasti omaishoitajalle tarkoitettua korvausta, joka olisi jatkunut siihen saakka, kun tyttö olisi täyttänyt 21 vuotta.

Vaikka irakilainen Darragi on saanut turvapaikan Ruotsista, hän on matkustanut vuosittain perheensä kanssa Irakiin.

Hässleholmin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina Ismail Darragin kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen sekä maksamaan erilaisia korvauksia vaimolle ja neljälle lapselle, jokaiselle 115 000 Ruotsin kruunua.

Maastapoistaminen ei tule kyseeseen, sillä Darragi on saanut Ruotsin kansalaisuuden vuonna 2011.

  • 840
    Shares

Liity kannattajajäseneksi