Eurooppa

Ruotsalainen muslimikoulu harjoitti sukupuolierottelua 22 vuoden ajan

Kuva Pixabay.

Muslimien yksityiskoulu Römosseskolan Göteborgissa on harjoittanut sukupuolierottelua 22 vuoden ajan. Vasta viime aikoina Ruotsin koulutarkastuslaitos on puuttunut asiaan.

Ruotsin opetusministeriön alainen koulutarkastuslaitos suoritti maaliskuussa 2019 tarkastuksen Römossenskolan -muslimikouluun. Tarkastuksessa havaittiin koulun harjoittavan poikien ja tyttöjen välistä sukupuolierottelua. Koulua huomautettiin asiasta, mutta kun seurantatarkastus tehtiin vuotta myöhemmin, pojille ja tytöille annettiin edelleen erikseen opetusta muun muassa musiikissa, käsitöissä ja kuvaamataidossa luokilla 4-9.

SVT kertoo, että 50 oppilaan koululla on elokuuhun saakka aikaa korjata puutteet.

Koulutarkastuslaitoksen raportti paljastaa, että Römossenskolan on harjoittanut sukupuolierottelua 22 vuoden ajan koulun perustamisesta saakka. Laitos ei ole voinut aiemmin puuttua ongelmaan, sillä vasta kaksi vuotta sitten muutettu laki salli aiemmin oppilaiden jakamisen ryhmiin ”herkissä aiheissa”.

– Kyseessä on osittain uusi lainsäädäntö emmekä voi takautuvasti kritisoida ennen lain voimaantuloa vallinneita olosuhteita, sanoo Frida Eek koulutarkastuslaitoksesta.

Ruotsidemokraattien parlamenttiedustaja Skånesta, Ebba Hermansson, ottaa tiukan kannan sukupuolierottelua harrastavaa koulua kohtaan.

– Keskiaikaisilla tavoilla ei ole sijaa Ruotsissa. Vuosikymmenien vastuuton maahanmuutto on johtanut siihen, että yhteiskuntamme kehitys kulkee taaksepäin. Koulut, jotka vastustavat kaikkea sitä minkä puolesta olemme taistelleet tasa-arvon saavuttamiseksi, tulee sulkea.

  • 139
    Shares